zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander deelt steeds meer bestanden

13 januari 2012 - Europees onderzoek van One.com laat zien dat het delen van bestanden in 2011 sterk is toegenomen ten opzichte van 2010. Vier op de vijf respondenten deelt foto’s, documenten, spreadsheets, presentaties, muziek en video’s via e-mail. Slechts zeven procent brandt documenten op cd’s om deze zo met vrienden en familie te delen. Delen via mobiel blijft overigens flink achter.

In Nederland deelt slechts een op de zeven respondenten zijn bestanden via een mobiel device, Zweden daarentegen gebruiken het vaakst mobiele devices. 



Meer delen
Het onderzoek laat zien dat 82 procent van de Europese respondenten in 2011 meer bestanden deelde dan in 2010. Deze conclusie komt voornamelijk naar voren in het Verenigd Koninkrijk (92 procent), België (83 procent) en Denemarken (82 procent). In Nederland geeft 76 procent van de respondenten aan in 2011 meer bestanden te hebben gedeeld dan in 2010.
Bijna een kwart van de Europese ondervraagden geeft aan dat zij in 2011 minder bestanden heeft gedeeld. De belangrijkste redenen voor het minder delen van bestanden in 2011, zijn dat er minder gelegenheden waren (40 procent), het te veel tijd kost (dertien procent) en zorgen over privacy (dertien procent). In Nederland, België en Zweden maken respondenten zich weinig zorgen over de privacy en werd dit niet als een reden gegeven voor het minder delen van bestanden. 

Mobiel delen
Recent onderzoek van Forrester Research  laat zien dat er in 2012 wereldwijd zo’n 60 miljoen tablets en 175 miljoen smartphones in gebruik zullen zijn. Ondanks deze cijfers laat het onderzoek zien dat het delen van bestanden in Nederland voornamelijk gebeurt via laptops (62 procent) en desktop computers (24 procent).
Van alle respondenten zijn de Zweden het meest actief met het mobiel delen van muziek, foto’s en video’s met vrienden, familie en collega’s via tablets (zeven procent) en smartphones (twintig procent). Slecht twee procent van de Nederlandse respondenten deelt bestanden via een tablet, twaalf procent doet dit via een smartphone. In Denemarken deelt slechts drie procent bestanden via tablets en doet niemand dit met een smartphone. Het gemiddelde in Europa komt hiermee op twee procent van de respondenten die bestanden via een tablet deelt en twaalf procent die dit met een smartphone doet. 

Nog een paar conclusies uit het onderzoek

- In Nederland worden voornamelijk foto’s (81 procent), tekstdocumenten (73 procent), PDF-bestanden (67 procent) en spreadsheets (47 procent) gedeeld.
- Vier op de vijf respondenten geeft aan dat zij bestanden voornamelijk via email delen. Nederlanders gaan hierbij aan kop met 93 procent, Duitsers en Belgen volgen als tweede met 88 procent en van de Britten deelt 80 procent via email.
- Slechts zeven procent van de Europese respondenten geeft aan af en toe bestanden via een cd of dvd te delen, terwijl in Nederland twaalf procent van de respondenten aangeeft dit te doen. In Duitsland is dit zelfs 22 procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT'er kan de verleiding niet weerstaan
 Laat gevoelige data niet niet samen met uw medewerker vertrekken
 CIO-onderzoek onthult noodzaak andere aanpak databescherming
 Zakelijke mobiele beller vaak nonchalant met data op telefoon
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10