zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slimmer én meer werken is het recept voor succes

30 december 2011 - Veel managementboeken en –seminars leren hoe u meer kunt doen in minder tijd. Een aantal van deze ‘tijdsgoeroe’s’ houden ons voor dat we door een fractie van de tijd te werken, we nog steeds productiever kunnen zijn dan wanneer we 40 uur aan de slag zijn. Express.be dook in deze materie.

Dat we de ene dag productiever zijn dan de andere is onweerlegbaar, maar de formule blijft altijd dezelfde, schrijft Matthew Sawyers in Inc.com.: doelmatig werken x gewerkte tijd = hoeveelheid resultaat. Tijd blijft dus een beslissende factor. Een stelling die zal worden onderstreept door succesvolle ondernemers als Richard Branson. 



Tv uit
De redenering van Sawyers is simpel: als u vier uur werkt op zaterdag, en vier uur op zondag, presteert u acht uur extra per week, oftewel 416 uur per jaar. U hoeft daarvoor uw familie en vrienden niet eens te verwaarlozen. Zet gewoon de tv eens uit als er iets op is dat u toch niet interesseert en doe op dat soort momenten wat extra werk.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten: meer werken noodzaak door hogere studiekosten
 Vrouwen gaan meer werken als dat flexibeler kan
 Vrouwen willen meer werken
 Eigen tijd indelen leidt tot overwerk
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
30-12-2011
 | 
11:01 uur
Wat een ongelofelijk onzin artikel deze redenering van Sawyers!
Echt voer van de managers van deze tijd, die het managen op school geleerd hebben, die eigenlijks niets weten van ondernemer zijn, kan ook niet, want ze hebben gewoon een job in loondienst, tegen vaak onzinnige salarissen.
Een echte ondernemer kent geen werkweek van 40 uur of minder, vaak komen ze met gemak aan 80 uur per week. Die werken al in het weekend en hebben geen tijd om ’s avonds voor de tv te hangen.
Ook hebben ze geen extra personeel die een deel van het werk kunnen doen.
Efficiënt met je tijd omgaan is een noodzaak en de huidige economie dwingt hen om sneller en effectiever te werken. Helaas bestaan er geen kaboutertjes in de echte wereld van het ondernemerschap. Laat een manager eens een maand gaan werken bij een kleine ondernemer, leert de manager ook eens wat echt werken is.
Ik hoop dat in 2012 weer veel zinniger artikelen worden geplaatst, zodat ik weer met een goed gevoel Managers-Online blijf lezen en ik wens alle lezers en de redactie van Manager-Online een gezond en zakelijk goed 2012 toe.
Harry  |   | 
9-01-2012
 | 
22:06 uur
Helemaal eens met Ron. Een mogelijkheid om efficiënt om te gaan met tijd is het terugdringen van zinloze tijdsbestedingen. Een van deze tijdsbestedingen is het dom volgen van opleidingen, die er niet toe doen. Online leren past daarbij echter wel in het nieuwe werken. Met bijvoorbeeld het vraaggestuurd leren als basis en de gedachte van Wisdom of the Crowd besparen ondernemers, managers en werknemers vele kostbare uren opleiding en ze leren hetzelfde.

Als je wat wil bereiken is hard werken en zijn vele uren extra onontbeerlijk! Succes daarmee in 2012.
Kerstpakketten  |   | 
8-03-2012
 | 
16:29 uur
Ook interessant wat dit onderwerp betreft, is een recent onderzoek dat aantoonde dat het humeur van de werknemer tevens de productiviteit bepaalt. En jawel, hoe chagrijniger, des te productiever.. Vrolijke mensen verzetten minder werk dan boze.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10