zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Zware netwerkbelasting in 2012’

22 december 2011 - Blue Coat Systems, Inc. voorziet grote netwerkveranderingen door de toenemende vraag naar bandbreedte in 2012. Dit komt mede door de enorme populariteit van smartphones en tablets, en de acceptatie van het ‘Bring your own device’ (BYOD)-beleid bij bedrijven. Blue Coat verwacht dat in 2012 de druk op het netwerk door het toenemende vraag naar bandbreedte, onder andere door toenemend gebruik van live stream en zware downloads, groot zal worden.


Dit wordt verder aangejaagd doordat telecom providers een einde hebben gemaakt aan het gratis internetgebruik van smartphones. Werknemers zullen hierdoor hun mobiele kosten gaan drukken door gebruik te maken van het Wifi-netwerk van het bedrijf. 



De vijf voornaamste netwerktrends voor 2012


1. Mobile apparaten, zoals smartphones en tablets zullen enorm in populariteit toenemen. Bedrijven kopen heel anders in, nu het ‘Bring your own device’ (BYOD)-beleid steeds meer geaccepteerd is. Tegelijkertijd zal de vraag naar bandbreedte op het zakelijke netwerk toenemen. 

2. Bedrijven die gebruik maken van een WAN, zullen aankomend jaar het internet loskoppelen van het WAN en nevenkantoren direct toegang geven tot het internet. Dit komt voort uit toenemende adoptie van SaaS-oplossingen en de mogelijkheid van Cloud- en internetbeveiliging. Bijkomend voordeel hiervan is een aanzienlijke kostenreductie. 

3.  Toename zware downloads. Smartphones en tablets vereisen net als PC’s regelmatig softwareupdates. Dit zorgt ervoor dat de netwerkbandbreedte vaker en zwaarder belast wordt. 

4. Live streaming neemt toe in 2012. Sociale media wordt vaker ingezet voor zakelijk gebruikt. Dit vraagt om betere en specifieke security- en netwerk optimalisatie oplossingen. Daarnaast worden er niet alleen online video’s bekeken voor entertainment, bedrijven gebruiken internetvideo vaker om bedrijfsinformatie te delen. Dit zal leiden tot een maximaal verbruik van de bandbreedtecapaciteit van het WAN of de internettoegang. 

5. Webapplicaties maken de stap van pure Cloud-gebaseerde applicaties naar een nieuw model waar sommige bewerkingen en dataopslag lokaal op de desktop of de mobiele apparatuur plaatsvindt, met als doel de prestaties van de webapplicaties te optimaliseren en te versnellen. 

Pieken zorgen voor overbelasting
Robbert Verdonk, Key Account Manager Benelux van Blue Coat Systems: "Internet is een fundamentele technologie voor bijna iedere organisatie. De beschikbaarheid van bandbreedtecapaciteit is in de Benelux geen probleem, de pieken op het netwerk zorgen echter wel voor overbelasting. Met als gevolg dat bedrijfskritische applicaties zeer traag gaan werken als bedrijven niet de juiste technologie in huis hebben om deze overbelasting in goede banen te leiden. Daarnaast zorgt het toenemend gebruik van Cloud-applicaties voor een andere benadering van het WAN. Al deze ontwikkelingen zijn zeer actueel en het is belangrijk dat netwerkbeheerders voor 2012 op zoek gaan naar een oplossing die deze uitdagingen beantwoorden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht potentiële netwerkdreigingen in 2012
 Werknemer mag onbelemmerd tv en YouTube kijken via pc
 Netwerkinfrastructuren zijn niet betrouwbaar
 Sociale netwerken, shoppen en video´s leggen netwerk plat
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10