zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europeanen werken ook door in herfstvakantie

24 oktober 2011 - Meer dan tweederde van de Europeanen is bereid een telefoontje van hun manager te beantwoorden tijdens hun vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek van StepStone onder 15.248 deelnemers. 70 procent antwoordde positief op de vraag: ‘Zou je de telefoon opnemen als je baas je belt tijdens je vakantie?’ Van deze 70 procent zegt maar liefst 58 procent van hun werk te houden en er tijdens hun vakantie graag mee bezig te zijn.

Daarentegen zegt maar 30 procent helemaal niet bezig te zijn met werk tijdens hun vakantie. Uit het onderzoek is gebleken dat inwoners van Zweden en Noorwegen hun werk erg leuk vinden. Maar liefst 81 procent van de Noren en 73 procent van de Zweden zegt hun werk leuk te vinden en graag de telefoon opnemen in hun vakantie. Dit is een hoog percentage als we dat vergelijken met Duitsland (46 procent) en Oostenrijk (45 procent). In deze landen zegt een groot deel helemaal niet bezig te zijn met werk tijdens hun vakantie. 



Niet bang voor negatieve gevolgen
Nederlanders zijn in vergelijking tot de andere Europese landen het minst bang voor negatieve gevolgen als ze een telefoontje niet opnemen. Van de Nederlanders zegt zeven procent de telefoon op te nemen omdat ze bang zijn voor de gevolgen als ze dit niet doen. In België zegt maar liefst 22 procent bang te zijn voor negatieve gevolgen en in Frankrijk zestien procent. Ook als er gekeken wordt naar het gemiddelde van Europa, waar twaalf procent zegt bang te zijn voor de negatieve consequenties, scoort Nederland laag. 

Weinig werkstress
"Zoals uit eerder onderzoek is gebleken, zijn Nederlanders het minst gestrest. Dit blijkt nogmaals uit dit onderzoek. Doordat Nederlanders weinig tot geen stress van hun werk hebben, vinden ze het wellicht ook niet erg om gestoord te worden in hun vakantie. Dat is de reden waarom de resultaten van dit onderzoek mij niet verbazen. Wat ik wel leuk vind, is dat de meeste Europeanen hun werk leuk vinden en het daarom niet erg vinden om in hun vakantie bezig te zijn met hun werk. Mensen hebben uiteindelijk dan toch die leuke baan weten te vinden, en wie weet heeft StepStone ze daar wel mee geholpen," zegt Piet Derriks, directeur StepStone Nederland.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer wil niet aan het werk na vakantie
 Nederlander werkt minder dan gemiddelde Europeaan op vakantie
 Baas nog steeds niet populair op vakantie
 September beste opleidingsmaand gemotiveerde medewerkers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10