zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT moet eigen apparaten werknemers gaan ondersteunen

22 september 2011 - Steeds meer medewerkers nemen hun laptop, tablet en/of smartphone mee naar het werk. Dit dwingt veel bedrijven tot het formuleren van een Bring-Your-Own-Device-beleid (BYOD). Inmiddels heeft een vijfde van alle bedrijven een dergelijk beleid. Daarnaast moeten bedrijven een balans vinden tussen acceptatie en flexibiliteit aan de ene kant, en controle en bedrijfsveiligheid aan de andere kant.

Desktop- en applicatievirtualisatie gaan daarvoor een belangrijke rol spelen bij het veilig ondersteunen van mobiele apparaten van medewerkers. Dit blijkt uit een onderzoek van Forrester Consulting naar de desktopvirtualisatiemarkt, uitgevoerd in opdracht van Dimension Data

Groei
Uit dit onderzoek blijkt dat pc’s nog altijd leidend zijn binnen de bedrijfsomgeving. Twee derde van de organisaties geeft aan dat hun eindgebruikers interesse hebben in een BYOD-beleid. Tussen de twintig en 22 procent van de organisaties geeft aan dat ze al laptops, tablets en smartphones van medewerkers ondersteunen. Daarnaast voorspelt nog eens zestien tot 21 procent dit binnen de komende twee jaar te gaan doen. 

Self-service
Van de ondervraagden zegt 50 procent dat men verbeterde self-service ziet als de belangrijkste reden om tablets, netbooks, smartphones en laptops van medewerkers te ondersteunen. Maar liefst 47 procent van de ondervraagden geeft aan dat lagere aanschafkosten van hardware een stimulans zijn om BYOD-beleid te omarmen. Ook blijkt uit het onderzoek dat destop- en applicatievirtualisatie een belangrijke rol gaat spelen bij flexibeler werken en het veilig ondersteunen van mobiele apparaten van medewerkers. De echte waarde van desktopvirtualisatie ligt in een grotere mobiliteit, vrijheid bij de keuze van apparaten, betere beveiliging en beheergemak. 

Brede raakvlakken
"Het grootste gedeelte van het BYOD-beleid staat nog in de kinderschoenen. Dit onderzoek van Forrester Consulting toont aan dat de groeiende interesse onder medewerkers voor BYOD organisaties dwingt om erover na te denken," zegt Ettienne Reinecke, Chief Technology Officer van Dimension Data. "Het gevaar bestaat echter dat organisaties BYOD-beleid puur als een IT-aangelegenheid zien. BYOD raakt echter ook andere mensen in de organisatie, en bedrijfsprocessen. Het heeft namelijk invloed op beleid, juridische aansprakelijkheid, personeelszaken, training en support. Bedrijven die sterk inzetten op desktop- en applicatievirtualisatie, bieden hun werknemers de flexibiliteit om altijd en overal te werken, op een groot aantal apparaten en met een betere toegang tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Concurrentie tussen werkzoekenden neemt sterk af
 Bouke Hoving (KPN) CIO of the Year 2017
 De zwarte kant van Black Friday
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Bring Your Own’: het businessmodel voor nieuwe generatie werknemers
 Werknemer werkt graag op eigen laptop
 Eigen smartphone en tablet mogen mee naar het werk
 Manager gaat niet zonder smartphone naar het strand
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
22-09-2011
 | 
08:56 uur
Een hele aardige gedachte natuurlijk edoch......

IT is een lineaire aangelegenheid waar je heel eenvoudig een goed werkend standaard mee kunt realiseren. Die standaard is er in meer dan 90% van de gevallen niet op een eigen laptop of andere peripheral.

Goed beheer is gestoeld op een standaard. Alle grote ondersteunende spelers op de markt, EDS, Centric, Cap gemini, GPR, we noemen er maar even een paar van de grootsten, werken met een standaard. Dit standaard is hard en software technisch op elkaar aangepast. Doel daarvan is kostenbeheersing in gebruik maar ook in ondersteuning.

Bring your own is wellicht een grappige utopie voor hen die een eigen laptop mee willen nemen naar de zaak. Als IT manager zou ik er voor zorgen dat dergelijke hardware het netwerk niet eens op komt. De reden is zeer eenvoudig. Er is geen controle op en er is geen enkele garantie dat net die ene laptop, problemen kan veroorzaken die vrijwel niet te herleiden zijn naar die ene laptop.

Dat gevaar is simpelweg groter omdat er op een privé laptop alles en iedereen kan doen en laten naar believen, iets waar de IT dienstverlening geen kijk of vat op heeft. Wilt u dit initiatief? Dan hoop ik voor u op een meer dan toereikend budget.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
Olieprijs in het groen
Unilever op zoek naar opvolger Polman - media
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
De zwarte kant van Black Friday
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures