zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO geeft prestatieverbetering én risicomanagement prioriteit

27 juli 2011 - Bedrijven zien het uitrollen van omzetverhogende initiatieven, het meten van financiële en operationele prestaties, en het verbeteren van risicomanagement als hun nieuwe speerpunten. Zo willen ze inspelen op de onzekere economische vooruitzichten en toenemende wet- en regelgeving, én tegelijkertijd omzetgroei boeken.

Dat blijkt uit onderzoek van Protiviti onder 200 CFO’s en financieel managers bij (beursgenoteerde) ondernemingen. Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven zich weer op groei richten, ondanks de onzekere economie. Hierdoor veranderen de prioriteiten van financiële afdelingen van kostenbeheersing naar omzetverhogende initiatieven en prestatiemeting. Tegelijkertijd willen financieel bestuurders ondernemingen beter voorbereiden op onverwachte gebeurtenissen of financiële risico’s. Hierdoor zijn financiële afdeling steeds meer betrokken bij de ontwikkeling van groeistrategieën en de verhoging van de winstgevendheid. 



Prestatieanalyses en managementrapportages
Marcel de Jongh, verantwoordelijk voor Finance & Performance: "Van financieel bestuurders wordt verwacht dat ze zich meer richten op het verbeteren van prestaties, KPI-rapportages en financieel risicomanagement. Ook liquiditeitsprognoses en investeringsbeslissingen worden genoemd als verbeterpunten. Daarom zien CFO’s de noodzaak om de vaardigheden van hun afdelingen in deze gebieden verder te ontwikkelen." Prestatieanalyses en managementrapportages spelen hierbij een essentiële rol. "Het meten van resultaten in combinatie met benchmarking is belangrijk, want het geeft inzicht in hoe de onderneming presteert ten opzichte van andere bedrijven," zegt De Jongh. "Hieruit blijkt welke onderdelen onvoldoende presteren en moeten worden verbeterd. Performance management in combinatie met risicobeheersing en het opbouwen van unieke vaardigheden die moeilijk kopieerbaar zijn geeft ondernemingen een concurrentievoordeel."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CFO: geen tussenstap maar volwaardige eindbestemming
 Voor het eerst meer optimisten dan pessimisten onder Europese CFO's
 Een nieuwe CFO moet zich aan zes regels houden
 CFO is steeds meer strategische partner
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10