zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese bedrijven geven prioriteit aan uitbreiding gegevenscentra

30 mei 2011 - Ruim 80 procent van de Europese bedrijven is van plan het komende jaar de infrastructuur van hun gegevenscentrum uit te breiden. Van de ondervraagde organisaties zei 82 procent dat men ofwel 'zeker' of 'waarschijnlijk' in 2011 hun faciliteiten voor gegevenscentra zouden uitbreiden en de helft daarvan was van plan in twee of meer locaties uit te breiden.

Dat blijkt uit jaarlijks marktonderzoek van Digital Realty Trust. Het onderzoek onder beleidsmakers in de IT bij 205 grote Britse en Europese instellingen onderstreept het feit dat de markt voor gegevenscentra aan het groeien is na de economische malaise. 



Doelmarkten
Van/voor degenen die in 2011 willen uitbreiden: is 73 procent dit van plan te doen binnen Europa, en de meerderheid wil dit in eigen land doen; bleek het Verenigd Koninkrijk de meest populaire doelbestemming met 37 procent van de respondenten van plan om aldaar een faciliteit neer te zetten, gevolgd door Frankrijk (30 procent), Duitsland (26 procent), Spanje en Nederland (ieder 21 procent); blijven de hoofdsteden en erkende bedrijvencentra de voorkeur hebben als locatie voor nieuwe gegevenscentra, met Londen, Parijs, Dublin, Amsterdam en Frankfurt als de meest populairste locaties; is buiten Europa de VS de grootste doelmarkt qua uitbreiding voor Europese bedrijven (25 procent), gevolgd door Pacifisch Azië (21
procent). De belangrijkste drijfveren voor uitbreiding zijn het verbeteren van de veiligheid, herstel bij rampen en het opzetten van een versterkende strategie. 

Energie efficiëntie
De resultaten voor het onderzoeksonderdeel met betrekking tot energiecapaciteit en -verbruik laten een kleine groei zien in het aantal respondenten dat de energie efficiëntie meet. De nominale groei suggereert dat er nog ruimte is voor verbetering. Dit wordt ook duidelijk door de kleine groei in gemiddeld PUE-niveau sinds het onderzoek van vorig jaar. De energiecapaciteit per rack in de bestaande gegevenscentra van de respondenten is gemiddeld negen procent gestegen in 2010 tegen een density van gemiddeld 5,5kW per rack. Een percentage van 43 gebruikt meer dan zeskW per rack. 

Energieverbruik
Het aandeel respondenten dat hun energieverbruik meet blijft onveranderd ten opzichte van het resultaat van vorig jaar, met tweederde dat op dit moment hun energieverbruik in de gaten houdt. PUE-niveaus (PUE, Power Usage Effectivenes, effectiviteit energieverbruik) zijn licht gestegen ten opzichte van vorig jaar, met een gemiddelde PUE-rating gestegen van 2,57 tot 2,66 ten opzichte van vorig jaar.
Maar, 27 procent van de ondervraagden was niet op de hoogte van de PUE-waarde voor de gegevenscentra van hun organisatie of ze waren niet op de hoogte van het meetinstrument. Dit suggereert dat er kansen
liggen voor bedrijven om bedrijfskosten op het vlak van energieverbruik te verminderen en ook de impact op het milieu te reduceren. 

Partnerorganisatie
Het onderzoek laat zien dat tweederde van de respondenten tijdens de aanschaf of de bouw van een nieuw gegevenscentrum steun zullen zoeken bij een partnerorganisatie. Een percentage van 67 zal een partner in de arm nemen tijdens de ontwerp- en bouwfase en/of een ruimte leasen van een partner. De grootste factor die wordt genoemd voor het kiezen van een partnerorganisatie is een grotere keur aan producten, wat betekent dat de eenheidsworst van vorig jaar wordt losgelaten. Advies over reglementaire zaken is de meest belangrijke kwaliteit die een partner te bieden heeft. ‘Doe het zelf’-gegevenscentra blijven aan interesse verliezen, slechts 30 procent van de respondenten vinden dit een optie, ten opzichte van
34 procent vorig jaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bijna geen enkele organisatie voldoet aan eisen creditcardbeveiliging
 Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie
 Managers verslaafd aan grote hoeveelheid data
 Europese bedrijven onduidelijk over corporate databasebeleid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10