zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresse van het Jaar 2011: Karin van Peursen

26 april 2011 - Ze is bekend: de 25ste winnares van de Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Karin van Peursen heet ze en ze werkt bij de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vorige week nam ze de felicitaties in ontvangst van Manpower directeur Frits Scholte en werd ze live toegezongen door Xander de Buisonjé met de speciaal voor haar geschreven ‘Ode aan de Secretaresse’.

Al in de vorige fasen van de verkiezing was gebleken dat de drie finalisten - Karin, de Veenendaalse Irene Frankfort en Janneke van de Geijn uit Eindhoven - aan elkaar gewaagd waren. Hadden ze eerst al bijna 200 andere aangemelde secretaresses verslagen met hun eerste indruk en referentie, ook bij de tien genomineerden sprongen ze eruit op de relevante criteria: aantal stemmen op de website, professionaliteit, daadkracht, representativiteit én potentieel succes als Secretaresse van het Jaar. Eenmaal als finalist overgebleven, kregen ze de opdracht zich zo goed mogelijk als toekomstige vakambassadeur te profileren. 



Voor het voetlicht

Het sluitstuk van de Verkiezing waren de presentaties die de drie kandidaten live gaven voor het aanwezige publiek in het NH Barbizon Palace Hotel. Het thema was ‘Jouw werkdag als secretaresse in 2025’. Winnares Karin voorspelde dat de nieuwe functietitel dan ‘CSO’ zou zijn. Deze Chief Secretarial Officer is tegen die tijd "met name verantwoordelijk voor informatie- en communicatiemanagement," aldus Karin. 

Muzikaal compliment

De jury, waarin drie voormalige Secretaresses van het Jaar, vertegenwoordigers van vakopleidingen en vakverenigingen én van Manpower Secretarial Solutions zaten, besloot uiteindelijk Karin de eer te gunnen omdat ze "een dynamische presentatie heeft, weet te boeien met aansprekende voorbeelden en een duidelijke en originele visie op de toekomst van het vak heeft ontwikkeld."  Xander de Buisonjé zong achter de piano live de lof van de overdonderde maar stralende winnares: "Mijn houvast, jij bent mijn stabiele factor / Mijn houvast, komt je afspraak altijd na / Mijn houvast, op kantoor sta jij altijd voor me klaar / Karin, jij bent Secretaresse van het Jaar ". Overigens ontvingen ook circa 1.000 secretaresses in het land een muzikaal compliment van Xander, via de website aangevraagd door leidinggevenden, collega’s, familie en vrienden. 

Nieuwe ambassadeur

Karin gaat als Secretaresse van het Jaar 2011 onder meer op reis naar Barcelona, brengt een vijfsterren- weekend door in Amsterdam, krijgt een couture-outfit van MLY en een nieuwe make-up aangemeten en mag het zich op een dag naar keuze makkelijk maken met een auto-met-chauffeur. Daarnaast zal zij het komend jaar, evenals haar 24 voorgangers, motiverende en informerende lezingen, presentaties en interviews geven op scholen, bedrijfsbijeenkomsten en andere speciale gelegenheden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Secretaresses verwachten steeds minder van secretaressedag
 Secretaresse wacht allang niet meer passief op orders
 Xander de Buisonjé belt secretaresses voor afspraak
 Manpower kiest voor de 25ste keer de Secretaresse van het Jaar
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10