zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jobhopper wordt onbetrouwbaar gevonden

24 januari 2011 - Wie vaak van baan verandert, is niet populair bij zijn collega’s, tenminste niet in België. Dat blijkt uit de nieuwe Talentenquête van Vacature en SD Worx, zo meldt 6Minutes.be. Een derde van de respondenten vindt dat werknemers die in korte tijd veel werkgevers verslijten ‘slechtere’ collega’s zijn dan werknemers die lang voor dezelfde baas werken.

De jobhopper wordt bovendien minder betrouwbaar gevonden. Bijna de helft vindt bovendien dat collega’s die parttime werken of langer dan drie maanden vrijaf nemen, minder recht hebben op promotie of loonsverhoging. Mannen zijn nog strenger in hun oordeel dan vrouwen. 



Traditionele kijk op loopbaan
De Belg komt uit de enquête naar voor als iemand met een erg traditionele kijk op zijn loopbaan. Rollenpatronen worden bevestigd: mannen gaan voor ambitie en vrijheid; vrouwen voor evenwicht tussen werk en gezin. Vooral mannelijke Vlaamse werknemers vinden dat je alleen door fulltime te werken voldoende carrièreperspectief hebt. 72 procent van de respondenten is van mening dat een leidinggevende niet parttime kan werken of gedurende langere tijd zijn loopbaan kan onderbreken.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jobhoppen staat niet garant voor beter salaris
 Steeds meer mensen wisselen niet alleen van baan, maar van beroep
 Manager heeft het niet op jobhoppers
 Goede voorlichting ideale remedie tegen jobhoppende generatie Y
 
 
reacties
 
Robert Schilder  |   | 
24-01-2011
 | 
16:48 uur
Ik vind eigenlijk dat job hoppen een beetje bij het huidige tijdsbeeld hoort. Als je je goed presenteert tijdens een sollicitatie en een mooi verhaal hebt waarom....dan word je toch wel aangenomen.
Vincent  |   | 
24-01-2011
 | 
22:09 uur
Ben het er niet mee eens, ik ben ooit 11 jaar in dienst geweest en heb de laatste 6 jaar 3x gehopt om in een betere positie te komen.
Ik moet me als werknemer bewijzen, werkgevers ook. En de laatste beloven vaak zaken waar ze later niet aan voldoen, dan ben ik dus weg.
Ook werkgevers denken vaak ''Als hij eenmaal binnen is gaat hij/zij vast niet zo snel meer weg''. Dankzij de jobhopper blijven werkgevers ook scherp op afspraken met werknemers, ik denk dat we de jobhopper nodig hebben!
JD  |   | 
25-01-2011
 | 
11:37 uur
Het klopt ! Vergeten wordt nog dat veel 'jobhoppers' ook uitzendkrachten genoemd kunnen worden. En als je nou maar als uitz.kracht veel verschillende banen hebt gehad, krijg je vanzelf wel het stempel opgeplakt dat je 'zeker geen baan kunt vasthouden?'.
En dat dan in een tijd waarin het 'flexibele werken' met gejuich begroet is geworden door diezelfde werkgevers & recruiters.
Zo zie je maar hoe denken door de tijd heen kan veranderen. Vond men het voorheen uitstekend om als uitz.kracht veel verschillende werkervaringen op te doen, je 'wilde tenminste werken'. Heden ten dage beziet men dit verschijnsel als 'onbetrouwbaar'.
Raar hoor.
Anna Post  |   | 
26-01-2011
 | 
11:13 uur
Ik ben zo'n ''jobhopper''. Toen ik in de jaren 90 afstudeerde wilde ik wat van het werkleven zien, het ervaren. De arbeidsmarkt was niet zo goed dus begonnen met een aantal tijdelijke werkzaamheden binnen verschillende organisaties. Op mijn curriculum vitae staat geen enkele werkgever waar ik langer dan 3,5 jaar gewerkt heb. Ik heb veel gezien, veel meegemaakt en zie dit als een zeer waardevolle toevoeging aan mijn (werk)leven. Daarbij wil ik nog opmerken dat ik een zeer betrouwbare professional ben die zich 100% inzet voor het werk. Het is inderdaad niet meer van deze tijd om je leven lang op één plek te werken.
JD  |   | 
26-01-2011
 | 
12:10 uur
Altijd fijn om weer iemand te horen die de meerwaarde ziet van het flexibele werken echter; Anna gaat niet in op de originele stelling nml, 'De jobhopper wordt onbetrouwbaar gevonden'.
Ik neem maar aan dat zij niet als zodanig wordt beschouwd of het nooit heeft meegemaakt.
En ook heel fijn dat Anna zichzelf als zéér betrouwbare professional beziet maar ook hier geldt dat je dàt in de practijk hebt mogen bewijzen.
Met haar laatste opmerking ben ik het wel eens maar raakt de kern van dit verhaal volledig niet. Hoe ondervang je namelijk het algemeen gevoelen dat 'jobhoppers onbetrouwbaar zijn'?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10