zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eigen smartphone en tablet mogen mee naar het werk

21 januari 2011 - Het merendeel van de werkgevers in Nederland staat het gebruik van privéapparaten voor het werk toe. Zo mag maar liefst 82 procent van de werknemers een eigen smartphone gebruiken op de werkvloer. Ook laptops (73 procent), tablets (62 procent) en PC’s (52 procent) van werknemers worden ingezet voor werkdoeleinden.

Dat blijkt uit onderzoek van Citrix Systems onder 312 bezoekers van Solutions Seminar en Partner Exchange. De soepele regels voldoen blijkbaar aan een behoefte: zes op de tien ondervraagden geeft aan dat er onder medewerkers behoefte is aan het gebruik van privé-apparaten op het werk. De organisaties die dit niet toestaan, kiezen hier met name voor uit beveiligingsoverwegingen (78 procent), gevolgd door het verliezen van de controle op de werkzaamheden (27 procent), kostenoverwegingen (twintig procent) en beperkte technische mogelijkheden (negentien procent). 



Soepel thuiswerkbeleid
Ook het beleid van Nederlandse organisaties op het gebied van thuiswerken is soepel. Slechts zes procent biedt werknemers niet de mogelijkheid om thuis te werken. Een nog kleiner deel (twee procent) van de organisaties beschikt ook niet over de technische mogelijkheden om medewerkers thuis te laten werken. Ondanks de soepele regels, worden veel werknemers nog afgerekend op het aantal uren dat ze aanwezig zijn op de werkvloer: iets meer dan vier op de tien werknemers worden alleen afgerekend op vooraf gestelde targets. 

Bring Your Own
Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van Citrix Systems: "Dit onderzoek onderstreept dat 2011 het jaar gaat worden van Bring Your Own. Steeds meer werknemers beschikken over geavanceerde apparaten die ze graag willen inzetten op het werk. Werkgevers kunnen hier de vruchten van plukken, door bedrijfsapplicaties- en gegevens op een veilige en eenvoudige manier beschikbaar te stellen op privé-apparaten. Daarmee wordt de mobiliteit van de Nederlandse beroepsbevolking in een keer flink gestimuleerd."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie internettrends voor 2011
 Grenzen tussen privé- en zakelijk gebruik smartphones vervagen
 Smartphonebezitters zijn betrokken medewerkers
 Applicaties bepalen succes smartphone
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10