zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe site geeft in één oogopslag duidelijk pensioenoverzicht

7 januari 2011 - Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gisteren de website mijnpensioenoverzicht.nl officieel in gebruik genomen. Ook gaf de minister het startschot voor de nationale massamediale campagne die het bestaan en de inhoud van de site bij het grote publiek bekend zal maken.


De site biedt voor het eerst een helder en eenvoudig totaalbeeld van het via het werk opgebouwde pensioen en van de AOW. Met de site komt de pensioensector tegemoet aan de wens van de overheid dat elke Nederlander op eenvoudige wijze inzicht krijgt in zijn pensioen en AOW. 



Inzicht zonder gepuzzel
Mijnpensioenoverzicht.nl is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Stichting Pensioenregister, waarin pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd. Francine Giskes, voorzitter van Stichting Pensioenregister: 'Ik ben er trots op dat Nederlanders vanaf vandaag mijnpensioenoverzicht.nl kunnen raadplegen. Er is de laatste decennia veel veranderd in de manier waarop mensen zijn gaan werken. Tegenwoordig blijven mensen gemiddeld een stuk minder lang bij dezelfde werkgever. Het 'job hoppen' maakt het inzicht in de pensioensituatie er niet makkelijker op. Het kan een flink gepuzzel zijn om te achterhalen wat iemand aan oudedagsvoorziening heeft opgebouwd. Met mijnpensioenoverzicht.nl weet u hoe u er voor staat." 

Privacy
De site laat het pensioen zien dat via het werk is opgebouwd en de AOW. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is na overlijden. Niet te zien is wat men zelf bijvoorbeeld via een koopsompolis nog geregeld heeft. De functie van de website is puur informatief, zodat mensen met een druk op de knop weten hoe ze er voor staan. Mijnpensioenoverzicht.nl is een uitvraagsysteem en geen database. De informatie wordt tijdelijk opgehaald uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en -verzekeraars). De pensioenuitvoerders zijn dus verantwoordelijk voor de inhoud van de aangeleverde informatie. Het inloggen gebeurt met DigiD. Daarmee is de privacy gegarandeerd. Na het raadplegen worden de gegevens op de website weer gewist. 

Pensioenregister
"De realisatie van mijnpensioenoverzicht.nl is een prestatie van formaat. Alle meer dan 500 pensioenuitvoerders in Nederland leveren hun gegevens aan. Wij zijn er van overtuigd dat de website voldoet aan de groeiende behoefte bij Nederlanders aan meer inzicht in hun pensioen," aldus Giskes. De Tweede Kamer heeft in 2006 in de Pensioenwet vastgelegd dat er een pensioenregister moest komen. Minister Kamp reageert verheugd: 'Ik zie het als een voorbeeld van eigentijdse voorlichting. Informatie die burgers tot nu toe versnipperd kregen, wordt vanaf vandaag in één overzicht gepresenteerd. Digitaal. Dag en nacht te raadplegen. 

Pensioenbewustzijn
Mijnpensioenoverzicht.nl kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van het pensioenbewustzijn. Hoe meer bewust mensen zich zijn van hun pensioen, hoe realistischer hun verwachtingen en hoe ruimer en reëler hun mogelijkheden om passende maatregelen te nemen als dat gewenst is," aldus minister Kamp.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander wil het liefst een zeker pensioen
 Werknemer heeft geen idee hoe hoog het partnerpensioen is
 Mensen denken nog steeds met pensioen te gaan voor hun 65ste
 Nederlander weet niet hoeveel hij nodig heeft voor pensioen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10