zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander in 2010 gelukkigst bij bereiken WK-finale

31 december 2010 - Hét geluksmoment van 2010 is de winst in de halve finale van het Nederlands voetbalelftal op het WK in Zuid-Afrika. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van gelukswijzer.nl. De afloop van de wedstrijd Nederland - Spanje en de aardbeving in Haïti behoren tot de minst gelukkige momenten van het jaar.

De Gelukswijzer, een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Univé-VGZ-IZA-Trias volgt het geluksgevoel van duizenden Nederlanders door middel van dagelijks ingevulde geluksdagboeken. 



Oranje op het WK
6 juli 2010, de dag van de halve finale Nederland - Uruguay op het WK voetbal, was een van de gelukkigste dagen van het jaar: 'we' waardeerden ons geluksgevoel gemiddeld genomen met een 7,9. Dat is een half punt hoger dan het gemiddelde geluksgevoel van die maand (7,4). Echter, de domper in de finale maakte ons weer ongelukkiger. Het geluksgevoel op 12 juli, de dag na de finale Nederland - Spanje, scoorde een 6,7, bijna driekwart punt lager dan gemiddeld voor de maand juli (7,4). 

De ramp in Haïti en de inzamelingsactie
Het jaar begon slecht met een aardbeving in Haïti. Het geluksgevoel op die dag was dan ook een 6,6. Toch is dit cijfer niet veel lager dan gemiddeld genomen in de maand januari (6,7). 'In het geluksdagboek wordt niet gevraagd naar het geluk van mensen over bepaalde zaken, maar hoe gelukkig mensen zich zelf dagelijks voelen', aldus gelukswetenschapper Wido Oerlemans. 'In die zin hadden de prestaties van Oranje op het WK kennelijk meer impact op ons geluksgevoel dan de ramp in Haïti. Interessant is wel dat op de dag van de inzamelingsactie voor Haïti, op 21 januari, ons geluksgevoel bijna een half punt hoger lag (7,2) in vergelijking met het gemiddelde in januari'. 'Anderen helpen' maakt volgens Oerlemans mensen zelf ook tijdelijk gelukkiger. 

Olympische Spelen, gouden medailles en 'de wissel'
Ook op de dagen van de 'gouden' races op de Olympische Spelen van Ireen Wüst (7,4), Nicolien Sauerbreij (7,3) en Mark Tuitert (7,2) waren de mensen gelukkiger dan het gemiddelde van die maand Februari (6,9). De 'foute' wissel van Sven Kramer werd gevolgd door een wat slechter gevoel (6,7) in de dagen erna.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips om het geluk van uw medewerkers te meten
 In tien stappen naar meer geluk op het werk
 Gelukkige werknemers zijn productiever
 Goede balans tussen werk en privé is hét recept voor geluk
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
31-12-2010
 | 
13:06 uur
Als ik dit lees kan ik alleen maar denken hoe leeg je bestaan moet zijn dat een sportevenement je geluksmoment van het jaar is.
Dat het hartstikke leuk is als Nederland bij sportevenementen ver komt, is evident. Daar kan ik ook van genieten, maar je ultieme geluksmoment moet toch ergens in je directe omgeving te halen zijn, zo'n plat bestaan leven we toch niet?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10