zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede voornemens zijn uit

29 december 2010 - Het maken van goede voornemens is uit. Dit stelt de Nederlandse Staatsloterij tenminste na onderzoek naar de beleving van Oud en Nieuw. Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan niet meer het hoofd te breken over voornemens die zij in het nieuwe jaar moeten gaan waarmaken. Ze hopen voornamelijk op meer geluk met gezondheid en in de liefde, maar ook in het spel en op het werk.


Oud & Nieuw blijft een populaire feestavond, de overgrote meerderheid (77 procent) geeft aan het te gaan vieren. De meerderheid viert het traditioneel thuis (54 procent) in familie- en vriendenkring. Ook jongeren zijn met Oudejaarsavond weinig uithuizig. 32 procent van de jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar blijft thuis, 31 procent is bij vrienden thuis en 26 procent bij familie thuis. 



Ingrediënten voor een gezellige Oudejaarsavond
Gezelligheid staat op Oudejaarsavond voorop, vindt 52 procent van de Nederlanders. Een leuke avond met vrienden, familie en lekker eten staan hoog op de wensenranglijst voor een geslaagde Oudejaarsavond. Gezondheidskwaaltjes (47 procent), bekende Nederlanders (45 procent), politiek (44 procent) en werk (37 procent) zijn onderwerpen waar Nederlanders het met Oud & Nieuw liever niet over hebben. Herinneringen ophalen, het nieuws bespreken en huis, tuin en keukengesprekken zijn de veilige opties. Voor de meeste Nederlanders (39 procent) betekent Oud & Nieuw de afsluiting van het jaar. Voor het jaar 2011 wensen de respondenten Nederland meer economische voorspoed, tolerantie en optimisme toe. Persoonlijk geluk in 2011 betekent voor Nederlanders een goede relatie met de partner (62 procent), meer vrije tijd (24 procent) en meer contact met de familie (23 procent). Reizen en succesvol zijn in het werk scoren lager. 

Nieuwjaarswensen traditioneel
Een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ wenst men vrienden en familie bij voorkeur persoonlijk, per sms, met een wenskaart of via een telefoontje. Social media (Facebook, Hyves en Twitter) worden minder vaak ingezet voor het overbrengen van de nieuwjaarswensen. 

Handdruk op werk volstaat
Op de werkvloer zitten de meeste mensen niet te wachten op nieuwjaarszoenen van collega's; toch geeft ook een vijfde van de ondervraagden aan zoenen van een collega juist te appreciëren. 53 procent krijgt bij voorkeur een hand van zijn of haar collega. Na alle feestdrukte wordt door een ruime meerderheid (63 procent) geen waarde gehecht aan een nieuwjaarsreceptie op werk. 

Jackpot of hoofdprijs
Uit dit onderzoek blijkt dat één op de twee Nederlanders boven de achttien jaar meedoet aan de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Om kans te maken op de Jackpot of hoofdprijs van 27,5 miljoen euro speelt men het liefst met het eindcijfer zeven. Bij het winnen van de Jackpot of hoofdprijs zou een vijfde van de respondenten een groot gedeelte van het geld op een spaarrekening zetten. Verder geeft men een deel aan familie en vrienden (zestien procent) en daarna komt pas het kopen van een huis (vijftien procent) en het afbetalen van leningen (twaalf procent). Slechts elf procent stopt met werken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Van goede voornemens komt meer terecht dan we denken
 Top vier goede voornemens in het bedrijfsleven
 Amerikaanse banken strooien nu alweer met bonussen
 Goed voornemen: meer plezier op het werk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10