zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer begint weer over loonsverhoging

17 december 2010 - De koopkracht neemt naar verwachting niet toe in 2011. Werknemers openen daarom zelf het gesprek rondom loonsverhoging. Meer dan de helft gaat in het komende functioneringsgesprek over loonverhoging praten. Dat blijkt uit een inventarisatie van JuroFoon onder 400 respondenten.


Bijna 65 procent van de mannen maakt het onderwerp tijdens het evaluatiegesprek bespreekbaar, terwijl de helft van de vrouwen dit doet. "Vrouwen ontvangen voor hetzelfde werk nog steeds minder loon. Daarom is het tonen van initiatief bij de eindejaarsgesprekken een goede stimulans om het verschil niet nog groter te laten worden," aldus Koert Adriaans, directeur van JuroFoon. Veel werknemers (47 procent) zetten dit onderwerp niet op de agenda. De verdeling tussen mannen en vrouwen is daarbij gelijk. 



Vorig jaar heftiger
De crisis heeft er vorig jaar voor gezorgd dat werknemers vooral moesten inzetten op baanbehoud. Met de reorganisatieperikelen werden de duimschroeven flink aangedraaid en was loonsverhoging voor veel bedrijven geen optie. Adriaans: "Het feit dat werknemers het dit jaar weer meer voor het zeggen lijken te hebben en het aandurven om te onderhandelen, geeft aan dat de verhoudingen weer aan het stabiliseren zijn."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Effect loonsverhoging op pensioenkosten onderschat'
 Gemeenteambtenaar wil actie
 Nieuw boekje geeft inzicht in eerste loonstrook
 Werknemer prefereert opleiding boven loonsverhoging- voor nu
 
 
reacties
 
Letselschade advies  |   | 
14-09-2011
 | 
22:54 uur
Wanneer er gevraagd wordt om een salarisverhoging dient u zich voor te bereiden op een no-go. Ontwerp daartoe een eigen incentive programa. Een salarisverhoging betekent een permanente verhoging van de sociale lasten voor een organisatie. Daardoor kunnen loonkosten zwaar doorwegen en is een verhoging van uw basissalaris in sommige gevallen geen optie.

Bedenk alternatieven en bespreek deze. Een éénmalig bonussysteem kan een optie zijn. Indien u deze behaalt (of gedeeltelijk behaalt) krijgt u een bonus.

Bonussen en compensaties hoeven niet altijd geldelijk te zijn. U kunt ook flexibele werktijden negotiëren, een eigen parkeerplaats, een beter kantoor of meer compensatiedagen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10