zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Complimenten geven energie

4 november 2010 - De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek in opdracht van activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek we ons voelen. De EnergieBarometer toont aan dat het krijgen van complimenten ook daadwerkelijk leidt tot meer energie.

Zes op de tien Nederlanders kregen in de week voorafgaand aan het onderzoek een of meer complimenten. Meer vrouwen dan mannen krijgen regelmatig complimenten. Maar liefst 65 procent van de vrouwen tegenover 56 procent van de mannen. Helaas krijgen we naar mate we ouder worden alleen maar minder complimenten. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar geeft 66 procent aan één of meer complimenten te hebben gekregen, terwijl dit in de categorie 65+ nog maar 55 procent is. Naar mate men meer sport, krijgt men meer complimenten. Van de mensen die nooit sporten krijgt 55 procent complimenten terwijl van de mensen die drie of meer keer per week sporten maar liefst 68 procent regelmatig complimenten krijgt. Verder springen studenten (68 procent) en personen werkzaam in de zorg (73 procent) er bovenuit. 



Uiterlijk
53 procent van Nederland is tevreden met zijn uiterlijk. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat een hoge tevredenheid over het uiterlijk samenhangt met een hoog energieniveau. Maar liefst 59 procent van de mannen is tevreden met hun uiterlijk terwijl maar 47 procent van de vrouwen tevreden is. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar is 59 procent tevreden met hun uiterlijk, terwijl van de categorie 40-49 jarigen minder dan de helft tevreden is (45 procent). Bij de 65-plussers zien we juist weer een stijging naar 55 procent. Men krijgt dan wel minder complimenten naar mate men ouder wordt, maar er is wel meer tevredenheid over het uiterlijk.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Maandag 1 maart: Nationale Complimentendag
 Veel complimentjes, minder ziekteverzuim
 Van klacht naar compliment !
 Werknemer heeft liever schouderklopje dan salarisverhoging
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10