zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Uitzendbranche aan de slag met Wajongers

2 november 2010 - De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) heeft met vakbonden en UWV afspraken vastgelegd om Wajongers aan het werk te helpen. Afspraken zijn vastgelegd in de CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen om tenminste 50 plaatsingen te realiseren voor jongeren met geestelijke of lichamelijke beperkingen.

UWV zorgt voor de kandidaten voor de beoogde werkplekken. Het gaat om werkplekken die worden gecreëerd bij uitzendondernemingen zelf. Partijen willen op deze manier jong gehandicapten helpen aan een plek op de arbeidsmarkt. 



Motivatie
De heer drs. A.  van der Gaag, directeur ABU: "Ruim een derde van de meer dan 700.000 uitzendkrachten heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan een langdurig werkloze zijn of iemand met een handicap. Voor ons geldt niet de beperking maar de motivatie van de kandidaten om aan de slag te willen. Wij kunnen veel voor jong gehandicapten betekenen en onze bijdrage leveren voor een nieuwe start voor deze jongeren op de arbeidsmarkt. 50 plaatsingen is wat ons betreft het
begin." 

Maatschappelijk probleem
Mevrouw M.  Patijn, bestuurder FNV Bondgenoten namens de vakbonden De Unie en CNV Dienstenbond: "De groeiende groep jong gehandicapten is een groot maatschappelijk probleem. Er moet alles op alles gezet worden om jongeren een kans te geven in de samenleving en ze te laten participeren in het arbeidsproces. Door deze afspraken met de uitzendbranche en UWV willen wij jong gehandicapten een steun in de rug geven en ze op weg helpen." 

Aanvulling
De heer A. Paling, lid raad van bestuur UWV. "UWV en ABU aangesloten uitzendbureaus zijn erg succesvol in de samenwerking met het bemiddelen en plaatsen van werkzoekenden. We vullen elkaar, ieder vanuit zijn eigen rol en deskundigheid, goed aan. Het UWV beschikt over bestanden van jongeren met beperkingen en de informatie van hun arbeidsmogelijkheden. De uitzendbureaus beschikken over de banen. De kracht in de samenwerking zetten we graag in voor de bemiddeling en plaatsing van jong gehandicapten." >

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vooral vrouwen en ouderen arbeidsongeschikt
 Diversiteitsdiscussie is zinloos
 Wajong-waaier moet werkgever en collega’s bewuster maken
 Werkgevers hebben het niet op arbeidshandicap
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
2-11-2010
 | 
17:57 uur
Erg goed dat de uitzendbranch met wajongers aan de slag gaat. Erg gemotiveerde mensen die hun waarde dubbel en dwars opbrengen en waar we wellicht een minder oordelend woord over zullen vellen als dit gerealiseerd wordt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10