zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geroezemoes van collega's voornaamste reden om thuis te gaan werken

12 oktober 2010 - Uit onderzoek van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van SIP@work, blijkt dat 44 procent van de mensen die thuis werkt, behoefte heeft aan betere technologie op de werkplek. Er is op de thuiswerkplek met name behoefte aan sneller internet, video conferencing mogelijkheden en presence technologie - waarbij zichtbaar is hoe en wanneer iemand beschikbaar is.

Naast de behoefte aan betere technologie, hebben thuiswerkers ook behoefte aan meer flexibiliteit in werktijden (32 procent). Nu voelt een groot deel van de thuiswerkers zich nog gedwongen om tussen half negen en zes achter de PC te zitten. Acht procent van de thuiswerkers zegt behoefte te hebben aan minder wantrouwen van zijn of haar baas. 



Grootste voordelen van thuiswerken

Mensen die regelmatig thuiswerken ervaren de afwezigheid van geroezemoes van andere collega's als het voornaamste voordeel van thuiswerken (33 procent). Een derde van de thuiswerkers (31 procent) vindt de mogelijkheid om thuis even wat privé dingen tussendoor te kunnen doen het voornaamste voordeel. Minder last van files wordt door slechts achttien procent van de respondenten genoemd als het voornaamste voordeel van thuiswerken. 

Thuiswerken steeds populairder
Lucas Wensing van StartReady: "Thuiswerken wordt in Nederland steeds populairder. Inmiddels werkt de helft van de Nederlandse werknemers wel eens thuis. De thuiswerkplek lijkt echter nog niet voorzien van de nieuwste technologie, zoals dat op de werkplek op kantoor veel gebruikelijker is. Werkgevers zouden zich meer moeten inspannen om te zorgen dat medewerkers ook thuis kunnen profiteren van de nieuwste technologie om thuiswerken zo productief mogelijk te maken. Momenteel werken we bij StartReady hard mee aan de ontwikkeling van Microsoft Lync, waarmee medewerkers met één druk op de knop met elkaar in contact kunnen komen of ze nu thuis zijn of op kantoor. Communicatie wordt zo effectiever en de samenwerking en productiviteit verbeterd, ongeacht waar medewerkers zich bevinden. Deze technologie zou deze problemen grotendeels kunnen oplossen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om gedisciplineerd thuis te werken
 Werkgevers hebben het niet op thuiswerk
 Manager moet werknemer los kunnen laten
 Nederlander is ontevreden over ICT-snelheid op het werk
 
 
reacties
 
Martijn  |   | 
12-10-2010
 | 
23:24 uur
De werkgever blijft een zorgplicht hebben voor zijn werknemers, ook bij thuiswerkers. Een RIE alleen zal dan niet meer voldoende zijn. Inzicht in en monitoren van de vitaliteit van de werknemers is hier heel belangrijk. De meeste ondernemingen zijn hier nog niet op voorbereid en moeten nog een grote slag slaan.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10