zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Huizenprijzen in Amerika blijven in moordend tempo dalen

24 februari 2009 - Amerikaanse eengezinshuizen zijn in december van het vorige jaar in de grootste steden op jaarbasis met een recordtempo gedaald. De 10 grootste steden werden geconfronteerd met een daling van 19,2 procent. Op maandbasis bedroeg de daling voor deze steden 2,3 procent. ...

 Lees verder...  Reageer

Duitse deelstaten redden HSH Nordbank

24 februari 2009 - Het Duitse HSH Nordbank krijgt een kapitaalinjectie van 3 miljard euro en een garantie van 10 miljard euro, zo hebben de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg besloten. Met de garantie moeten toekomstige verliezen worden gedekt. Zonder injectie wordt de bank door de...

 Lees verder...  Reageer

Huizenprijzen VS dalen 18,5 procent in 2008

24 februari 2009 - Standard & Poor's publiceerde vandaag de zogenoemde 'Case-Shiller ' huizenprijs-index. Deze geeft de prijsontwikkeling van woonhuizen in de 20 grootste Amerikaanse steden weer. In december 2008 was de gemiddelde huizenprijs 18,5 procent gedaald ten opzichte van december 2007. Tegenover november daalden...

 Lees verder...  Reageer

Rating obligatie ING omlaag

24 februari 2009 - Ratingbureau Moody's heeft zijn rating op een Hongaarse obligatie van ING verlaagd. De rating is teruggevallen van Aa3 naar Aa2, omdat de rating van ING zelf in oktober jongstleden eveneens van Aa3 naar Aa2 is gedaald, zo verklaard Moody's. De obligatie heeft een omvang van circa 85 miljoen euro.

 Lees verder...  Reageer

Rating obligatie ING verlaagd

24 februari 2009 - Ratingbureau Moody's heeft zijn rating op een Hongaarse obligatie van ING verlaagd. De rating is teruggevallen van Aa3 naar Aa2, omdat de rating van ING zelf in oktober jongstleden eveneens van Aa3 naar Aa2 is gedaald, zo verklaard Moody's. De obligatie heeft een omvang van circa 85 miljoen euro.

 Lees verder...  Reageer

Obama wil begrotingstekort halveren

24 februari 2009 - President van de Verenigde Staten Barack Obama heeft in een speech gezegd dat hij het begrotingstekort van Amerika binnen zijn termijn wil haveren. In 2013 moet het jaarlijkse begrotingstekort van meer dan 1 biljoen dollar teruggebracht zijn naar 533 miljard dollar.

 Lees verder...  Reageer

Aegon en ING onder de loep van ratingbureau S&P

24 februari 2009 - Standard & Poor's Ratings Services (S&P) heeft vandaag aangekondigd dat het een zevental grote Europese verzekeraars onder 'review' plaatst. S&P wil de verzekeraars, waaronder Aegon en ING, gedurende de maand maart opnieuw beoordelen op hun kredietwaardigheid. Volgens het ratingbureau heeft de sector zwaar te lijden onder de economische crisis, en is een herwaardering op basis hiervan te verantwoorden.

 Lees verder...  Reageer

Duitsland bereid tot kredietverlening Opel

24 februari 2009 - Volgens de Financial Times Deutschland zou de Duitse regering Opel een krediet willen verlenen. De noodlijdende autoproducent, die volgens lid van de raad van toezicht Armin Schild 3,3 miljard euro nodig heeft om te kunnen overleven, kon tot nu toe slechts...

 Lees verder...  Reageer

Beurzen lager in afwachting reddingsplan bankensector VS

24 februari 2009 - Europese beurzen zetten vandaag naar verwachting de negatieve trend voort. De Amerikaanse bankensector staat fors onder druk, wat de Dow Jones gisteravond tot het laagste punt sinds 12 jaar deed dalen.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs begint de week slecht

23 februari 2009 - De Amsterdamse hoofdindex verloor vandaag 2,25 procent en kwam daarmee uit op een stand van 223,98 punten. De midkap verloor 2 procent. De AEX heeft afgelopen week bijkans het laagterecord van november vorig jaar gebroken. De graadmeter stokte vrijdag op 229,13 punten, een weekverlies van maar liefst 8,76 procent. Beleggers zagen het somber in dankzij zwakke cijfers van financials en een lager dan verwachte voorspelling van het Centraal Planbureau (CPB).

 Lees verder...  Reageer

Analisten positiever over Amerikaanse economie

23 februari 2009 - Een groep van 47 analisten geraadpleegd door de 'National Association of Business Economists' is positiever over de Amerikaanse economie dan tevoren. De grootste economie van de wereld maakt het eerste halfjaar van 2009 een forse krimp door, krabbelt het tweede halfjaar ietwat op en kan vanaf 2010 weer gaan groeien, zo is de verwachting.

 Lees verder...  Reageer

Trichet: 'eerste tekenen van inzakken kredietmarkten eurozone'

23 februari 2009 - Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag in een speech in Parijs gezegd dat hij zich grote zorgen maakt over de kredietstromen in de eurozone: “De stroom van krediet in de eurozone heeft zich tot nu...

 Lees verder...  Reageer

Citi steunt sentiment Damrak

23 februari 2009 - Na een week waarin de AEX bijna 9 procent verloor zijn beleggers vandaag weer eens positief. Het Damrak gaat hoger van start, in navolging van het nieuws dat de Amerikaanse overheid zijn belang in Citigroup gaat uitbreiden. Na een eerdere kapitaalinjectie kreeg de overheid preferente aandelen, die het nu wil gaan omzetten in gewone aandelen. Citi denkt dat het belang zal uitkomen tussen de 25 en 40 procent, waardoor de aandelen van andere beleggers zullen verwateren. Een complete nationalisatie wordt hiermee echter afgewend, wat goed nieuws is voor aandeelhouders.

 Lees verder...  Reageer

RBS zet onderdelen in de etalage

23 februari 2009 - Royal Bank of Scotland, dat a.s. donderdag met cijfers komt, is druk bezig maatregelen te nemen. Naar verwachting maakt de bank een verlies van 28 miljard Britse ponden bekend. Groot gedeelte van het verlies is het gevolg van afboekingen op de overname van ABN Amro. Wat werd overgenomen voor 10 miljard pond in 2007, moet nu voor 15 tot 20 miljard worden afgeboekt.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3298 3299 3300 3301 3303 volgende >
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures