zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Verlies RBS komt uit op 27 miljard euro

26 februari 2009 - Royal Bank of Scotland (RBS) maakte vandaag bekend dat het in 2008 een verlies heeft geleden van 24,1 miljard pond, ofwel 27,13 miljard euro. Vorig jaar werd er nog een nettowinst behaald van 7,3 miljard pond. Het verlies werd goeddeels veroorzaakt door 16,2 miljard pond aan afschrijvingen op beleggingen en goodwill en 8,1 miljard pond aan verliezen op de boekwaarde van onderdelen. RBS waarschuwde eerder voor een verlies van 28 miljard pond, en in dat licht vallen de cijfers van vandaag niet tegen.  

 Lees verder...  Reageer

Obama wil strenger toezicht op Wall Street

26 februari 2009 - President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft gisteravond Wall Street gewaarschuwd. De nieuwe regering van Amerika zal het toezicht op de beurshandel snel en fors gaan verscherpen. Dankzij de maatregelen wil Obama een herhaling van de huidige crisis zien te voorkomen.

 Lees verder...  Reageer

Damrak hoger ondanks waarschuwing Obama

26 februari 2009 - De AEX zal vandaag 1 tot 2 procent hoger van start gaan. Beleggers lijken in het huidige niveau een bodem te zien, wat koopjesjagers een kans geeft. De waarschuwing van president Barack Obama dat er snel strenger toezicht zal komen op Wall Street raakt Europese investeerders schijnbaar niet.

 Lees verder...  Reageer

AEX wederom dankzij financials in mineur

25 februari 2009 - De AEX is vandaag geëindigd op 220,69 punten, een verlies van 0,84 procent. De Midkap won 2,29 procent. Binnen de hoofdindex waren het de 'usual suspects' van de laatste weken: ING, Aegon en TomTom, die de grootste schade aanrichten. Beleggers hebben ondanks de sussende woorden van FED-voorzitter Ben Bernanke nog steeds geen vertrouwen in de financiële sector, waar Citigroup mogelijk morgen al met nieuws komt over een interventie van de overheid.

 Lees verder...  Reageer

Amerikaanse huizenprijzen zoals verwacht fors lager

25 februari 2009 - De Amerikaanse huizenmarkt bevindt zich in een ongekend dal. De gemiddelde prijs van een huis kwam in januari uit op 170.300 dollar, het laagste niveau in bijna zes jaar en 14,8 procent lager dan een jaar geleden.

 Lees verder...  Reageer

Commissie wijze heren: 'Sterker Europees toezicht op banken nodig'

25 februari 2009 - Een commissie van 'wijze heren' heeft vandaag in Brussel zijn rapport over het toezicht op de financiële sector gepresenteerd. De Vlaamse zakenkrant de Tijd meldde dat Jacques de Larosière, voorzitter van de commissie en voormalig topman van het IMF, pleit voor...

 Lees verder...  Reageer

Ambac brengt nettoverlies terug naar 2,3 miljard dollar

25 februari 2009 - Ambac Financial Group, een Amerikaanse financiële dienstverlener, heeft in het vierde kwartaal van 2008 een verlies geleden van 2,3 miljard dollar, of 8,14 cent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 3,27 miljard dollar. Analisten rekenden op een...

 Lees verder...  Reageer

NYSE Euronext: 'Afzien van verplichte beursexit bij aandelenkoers onder 1 dollar'

25 februari 2009 - NYSE Euronext, de eigenaar van onder meer de beurzen van New York en Amsterdam, heeft de Amerikaanse overheid gevraagd om de 'pennystock'-regel tijdelijk niet toe te passen op zijn Amerikaanse beurzen. Bedrijven waarvan het aandeel 30 handelsdagen achtereen onder de 1 dollar noteert worden, mocht een zesmaandse periode waarin ze de kans hebben het probleem op te lossen niet helpt, in de regel gedwongen om een beursexit te maken.

 Lees verder...  Reageer

Brits BBP daalt 1,5 procent

25 februari 2009 - Het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Groot-Brittannië is in het vierde kwartaal van 2008 gedaald met 1,5 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Op jaarbasis daalde het BBP 1,9 procent. De cijfers zijn in lijn met de verwachtingen, en bevestigen...

 Lees verder...  Reageer

Aankondiging overheidinterventie Citigroup mogelijk woensdag

25 februari 2009 - Citigroup en het Amerikaanse ministerie van Financiën zijn dichtbij een overeenkomst, die de overheid een belang van 40 procent in de bank zal geven. Dit meldt de Financial Times op basis van 'mensen dichtbij de onderhandelingen'. Woensdag of donderdag zal er een aankondiging plaatsvinden.

 Lees verder...  Reageer

Economie Japan en Rusland onder vuur

25 februari 2009 - Ook in Japan en Rusland komt de economische crisis hard aan. Vandaag werd bekend dat de Japanse industriële productie in een jaar tijd circa 10 procent is teruggevallen. De export, waarvan de Japanse economie met autoproducenten als Honda en Toyota en elektronicagiganten als Sony en Nintendo grotendeels van afhankelijk is, daalde 45 procent in één jaar.

 Lees verder...  Reageer

Obama zet in op energie, gezondheidszorg en onderwijs

25 februari 2009 - In zijn eerste speech voor het Amerikaanse Congres heeft president Barack Obama de drie prioriteiten in zijn budget genoemd. Obama wil de komende jaren fors investeren in schone energie, gezondheidszorg en onderwijs.

 Lees verder...  1 reactie

AEX hoger na herstel Wall Street

25 februari 2009 - Het Damrak zal vandaag in navolging van Wall Street fors hoger van start gaan. Het wijdverbreide optimisme is te danken aan FED-voorzitter Ben Bernanke, die gisteren voor het Amerikaanse Congres zei dat hij er alles aan zal doen om te voorkomen dat grote banken genationaliseerd moeten worden. De vrees voor nationalisatie van onder meer Citigroup heeft afgelopen week geleid tot een grote koersval.

 Lees verder...  Reageer

AEX tikt dieptepunt uit 2003 aan

24 februari 2009 - De AEX kwam vandaag op een voorlopig dieptepunt van 218,14 punten, onder de laagste slotstand van 12 maart 2003 (knappen internetbubble). Uiteindelijk krabbelde de hoofdindex weer een beetje op en sloot op 222,55 punten, nog altijd een verlies van 0,64 procent. De midkap had het duidelijk moeilijker en verloor 1,28 procent op 283,23 punten.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3297 3298 3299 3300 3303 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures