zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europa stuurt aan op nieuwe maatregelen tegen crisis

23 februari 2009 - De Europese landen van de G20, de club van 20 grootste economieën in de wereld, gaan op de bijeenkomst begin april aansturen op een grotere rol van het IMF bij de bestrijding van de wereldwijde economische crisis. Onder leiding van bondskanselier Merkel van Duitsland bereidden de landen de vergadering gisteren voor in Berlijn. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou tweemaal zoveel uit moeten kunnen lenen. Het budget voor hulp aan landen zou daartoe moeten worden verhoogd naar minimaal 500 miljard dollar.

 Lees verder...  Reageer

AEX sluit de week in de rode cijfers

20 februari 2009 - De Amsterdamse beurs sloot vandaag 3,59 procent lager op 229,13 punten. De AMX-index sloot 2,62 procent lager op 292,71 punten. Nederlandse beleggers hadden weinig vertrouwen in ING, dat mogelijk de uitbetaling van een couponrente uitstelt. In Amerika is het sentiment al niet veel beter door het gerucht dat Bank of America en Citigroup genationaliseerd zouden worden.

 Lees verder...  Reageer

AEX opent naar verwachting lager

20 februari 2009 - De AEX zal vandaag naar verwachting lager openen. De Amsterdamse beurs reageert hiermee op de negatieve stemming in Amerika en Azië. Daar sloten de beurzen lager door onzekerheid over de bankensector.  

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs lager van start

19 februari 2009 - De beurs van Amsterdam gaat vanochtend lager van start. De slotstanden op Wall Street bieden weinig steun en het voorbeurs bekend gemaakte verlies dat SNS Reaal leed zal beleggers evenmin weten te enthousiasmeren.

 Lees verder...  Reageer

AEX krabbelt op na huizenplan Amerika

18 februari 2009 - Gesteund door de beurs van New York lukte het de Amsterdamse beurs om alsnog in de plus te noteren. De AEX sloot op 238,30 punten, een minieme winst van 0,05 procent. De midkap sloot op 303,53 punten. Beleggers wereldwijd omarmden het reddingsplan van Obama voor gedupeerde huizenbezitters in Amerika. Er wordt maar liefst 75 miljard dollar beschikbaar gesteld om te voorkomen dat bewoners hun woning tegen hun wil in moeten verlaten.

 Lees verder...  Reageer

Amerikaanse huizenmarkt gesteund met 75 miljard

18 februari 2009 - Vanmiddag werd er meer inzicht gegeven in het plan van de nieuwe Amerikaanse regering ter bestrijding van de problemen op de huizenmarkt. Er wordt 75 miljard dollar gereserveerd uit het TARP-programma om huizenbezitters die worden bedreigd met uitzetting te hulp te...

 Lees verder...  Reageer

Eurozone ziet bouwproductie afnemen

18 februari 2009 - In de eurzone is in december de bouwproductie met 2,2 procent afgenomen, aldus Eurostat, de Europese evenknie van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistieken (CBS). In december vond een verdere verslechtering plaats, in november bedroeg de afname al 1,7 procent. Wanneer...

 Lees verder...  Reageer

Buitensporig begrotingstekort in zes EU-landen

18 februari 2009 - De overheden van zes EU-landen hebben te maken met een buitensporig begrotingstekort. Het gaat om Frankrijk, Ierland, Spanje, Letland en Malta. Ierland spant de kroon met een begrotingstekort van 9,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De limiet in de...

 Lees verder...  Reageer

Icesave verzamelt geld voor schuldeisers

18 februari 2009 - Om de schuldeisers van de failliete IJslandse bank Icesave tegemoet te komen, wordt de boedel van de bank geveild. Alleen in Nederland hebben schuldeisers al recht op 2 miljard euro. De veiling is bevolen door bewindvoerders en wordt uitgevoerd door Troostwijk...

 Lees verder...  Reageer

Damrak zal lager openen

18 februari 2009 - Als gevolg van de toenemende recessie en onder druk van de koersdalingen in Amerika en Azie zal de beurs van Amsterdam vandaag lager van start gaan. DSM, Heineken en ING zullen vandaag waarschijnlijk in beweging komen als gevolg van de cijfers die voorbeurs werden gepresenteerd. BAM maakte een nieuwe omvangrijke opdracht in Tanzania bekend.

 Lees verder...  Reageer

General Motors zoekt ook steun bij buitenlandse regeringen

18 februari 2009 - General Motors (GM) heeft gisteren voor 16,6 miljard dollar aan steun gevraagd bij de Amerikaanse overheid. Naast Amerika hoopt GM ook steun te krijgen vanuit Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Thailand. In totaal wil de Amerikaanse autofabrikant op deze...

 Lees verder...  Reageer

Beleggers afgeschrikt door economische krimp

17 februari 2009 - De beurs van Amsterdam heeft ook vandaag weer een lastige dag achter de rug. Het verlies liep zelfs aanzienlijk verder op dan gisteren. De hoofdindex had het met name zwaar door grote koersverliezen onder de financials. Uiteindelijk sloot de AEX op 238,17 punten, een verlies van 3,63 procent. De AMX deed het nauwelijks beter met een verlies van 3,43 procent op 308 punten.

 Lees verder...  Reageer

Lagere start op Beursplein 5

17 februari 2009 - De beurs van Amsterdam gaat vanochtend lager van start. Amerika bleef gisteren gesloten vanwege Presidents' Day en biedt dus geen richting. In Azie staan de belangrijkste indices op verlies. Dit in combinatie met de slechter dan verwachte resultaten van Aegon maakt dat Amsterdam in het rood van start zal gaan.

 Lees verder...  Reageer

AEX op stevig verlies ondanks lage handelsvolumes

16 februari 2009 - Voor een deel van Nederland begon vandaag een weekje vakantie en in Amerika werd Presidents' Day gevierd. Als gevolg hiervan was er sprake van een rustige handelsdag. De AEX kreegen evenwel een stevige tik te verwerken. De hoofdindex verloor 1,6 procent op 247,15 punten. De AMX hield zich wat dat betreft beter staande. De midkap verloor 0,04 procent op 319,05 punten.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3275 3276 3277 3278 3279 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers (4) 
beurs
Stijgers Dalers
Gemalto 45.6  34.6 %
Altice 8.83  8.5 %
Postnl 4.1  4.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unibail-roda 215  -4.1 %
Galapagos 73.75  -3 %
Leden FNV ook akkoord met cao PostNL
Beursupdate: AEX op Wall Street
Update: Atos doet bod op Gemalto
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Cupido Festival 2017: klantenliefde? Start met bevlogen medewerkers
Strijd om tech-talent losgebroken
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures