zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Trichet: 'nadelen aan verder verlagen rente'

23 maart 2009 - Hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, sprak vandaag in een interview met de Wall Street Journal over mogelijke maatregelen die zijn bank kan nemen ter bestrijding van de huidige economische crisis. Trichet reageert in het interview op maatregelen die onder meer door de Amerikaanse centrale bank (FED) zijn genomen. De ECB heeft volgens velen tot op heden minder actie ondernomen dan andere centrale banken om de kredietcrisis op te lossen. Dit wordt tegengesproken door ECB-bestuurder Axel Weber. 

 Lees verder...  Reageer

Concurrenten AIG klagen bij Bernanke

23 maart 2009 - Enkele grote concurrenten van de Amerikaanse verzekeraar AIG hebben bij Fed-voorzitter Ben Bernanke geklaagd over oneerlijke concurrentie. The Wall Street Journal meldt vandaag dat de bezwaren tegen AIG, zoals het stunten met prijzen om extra marktaandeel te winnen, gemaakt zijn tijdens...

 Lees verder...  Reageer

Beleggers wachten op details reddingsplan VS

23 maart 2009 - Beleggers zijn vandaag in afwachting van de details van een nieuw reddingsplan voor de Amerikaanse economie. De AEX zal vandaag naar verwachting vlak openen. In navolging van Azië zouden de koersen op de Amsterdamse beurs in de loop van de dag echter fors kunnen stijgen.

 Lees verder...  Reageer

Fred the shred kan rekenen op een onderzoek

23 maart 2009 - Royal Bank of Scotland (RBS) is een tweetal onderzoeken gestart naar oud-topman Fred Goodwin. Ook zijn medebestuursleden ontkomen niet aan het onderzoek. De nieuwe raad van bestuur verdenkt hen van het verstrekken van onjuiste informatie aan beleggers. Het gaat hierbij volgens de Britse krant The Independent ondermeer over de overname van ABN Amro. Indien er voldoende aanknopingspunten zijn dan kan het onderzoek leiden tot een juridische aanklacht.

 Lees verder...  Reageer

Week van de waarheid voor Amerika

23 maart 2009 - Economen verwachten dat Amerika deze week een fonds opricht dat de vergiftigde kredieten moet overnemen van de financiele instellingen in het land. Het fonds zal deels met publiek en deels met privaat geld worden opgetuigd. Doelstelling is om voor ongeveer 1...

 Lees verder...  Reageer

Financials zetten koersstijging van donderdag voort

20 maart 2009 - De AEX en de AMX begonnen vanochtend voortvarend maar zakten al kort na opening in. Tegen de middag werd de weg naar boven weer gevonden en na een korte terugval rond de opening van de beurzen van Amerika, sloot de hoofdindex sloot op 212,71 punten, een winst van 1,11 procent. De AMX had echter moeite om na de de opening van Wall Street weer de weg naar boven te vinden. Uiteindelijk sloot de midkap op 287,56 punten, een minieme winst van 0,03 procent.

 Lees verder...  Reageer

Overheid moet idiotie bancaire sector stoppen

20 maart 2009 - Vanochtend kwam Van Lanschot met de cijfers over 2008. Door incidentele posten boekte de bank voor vermogende particulieren een lager resultaat, ondanks dat er een stijging van het aantal klanten plaatsvond. Volgens CEO Floris Deckers beschikt de bank over 'voldoende liquiditeit om de crisis te doorstaan'.

 Lees verder...  Reageer

Moody`s houdt rekening met specifieke Nederlandse hypotheekmarkt

20 maart 2009 - De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody`s heeft de risicoweging voor verschillende Nederlandse hypotheken verzwaard. Waarschijnlijk heeft dit tot gevolg dat beleggers een hogere vergoeding op het schuldpapier vragen. Ook wil Moody`s een verschil maken tussen aflossingsvrije hypotheken met een hoge en een erg...

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs lager van start

20 maart 2009 - De AEX zal vandaag naar verwachting licht lager van start gaan nadat de Amerikaanse beurzen gisteren met verlies zijn gesloten door winstnemingen. Gisteravond werd bekend dat de EU-landen een akkoord hebben bereikt over een stimuleringsmaatregel van 5 miljard euro.

 Lees verder...  Reageer

Bedrijven moeten hoger tarief betalen voor kortlopend krediet

20 maart 2009 - De Nederlandse grootbanken rekenen hun zakelijke klanten voor kortlopend krediet een renteopslag die kan oplopen tot een half procentpunt. Volgens de banken is dit noodzakelijk door de enorme dynamiek van de afgelopen maanden. Gevolg van de opslag is echter dat bedrijven...

 Lees verder...  Reageer

Negatieve sentiment Amerika van beperkte invloed op Beursplein 5

19 maart 2009 - De beurs van Amsterdam sloot de dag goed af, net als de andere beurzen in Europa. De winsten liepen vanochtend flink op, maar teleurstellende macrocijfers uit Amerika maakten hieraan een einde. Uiteindelijk sloot de AEX op 210,38 punten, een winst van een half procent. De AMX sloot maar liefst 1,65 procent hoger op 287,48 punten. Het negatieve nieuws uit Amerika had duidelijk minder invloed op de fondsen uit de midkap, hoewel ook hier bij de opening van Wall Street een lichte daling zichtbaar was.

 Lees verder...  Reageer

Procureur-generaal wil namenlijst bonusverkrijgers AIG

19 maart 2009 - Procureur-generaal van New York, Andrew Cuomo, wil een namenlijst krijgen van alle medewerkers die van AIG een bonus hebben gekregen. Cuomo wil openheid van zaken krijgen  en vindt dat er goede maatregelen tegen de bonussen genomen moeten worden. Cuomo vindt dat...

 Lees verder...  Reageer

Topman AIG verdedigt uitkering bonussen

19 maart 2009 - De bonussen die zondag door AIG zijn uitgekeerd, zorgen voor veel ophef. Amerikaanse burgers zijn kwaad en ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft aangegeven boos te zijn over de gang van zaken. Desondanks neemt hij wel de verantwoordelijkheid voor de uitkering van de bonussen. CEO Liddy van AIG verdedigde gisteren de uitkering van de bonussen. In het Huis van Afgevaardigden wordt gestemd over een wetsvoorstel om bonussen met 90 procent te belasten.

 Lees verder...  Reageer

Fed-maatregel slaat ook aan op Damrak

19 maart 2009 - De AEX zal vandaag bijna 1 procent hoger van start gaan. Ook in Europa zijn beleggers positief dankzij de Amerikaanse centrale bank, die 1 biljoen dollar in de economie gaat pompen.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3249 3250 3251 3252 3264 volgende >
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Weekwinst voor Amsterdamse beurs
Uitgelicht: krabbel voor Value8
Uitgelicht: strategie Arcadis goed ontvangen
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
De zwarte kant van Black Friday
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures