zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Warren Buffet uiterst negatief over Amerikaanse economie

9 maart 2009 - Superbelegger Warren Buffet liet vandaag aan Tv-zender CNBC weten dat naar zijn mening de Amerikaanse economie in een ravijn was gestort. In Amerika zijn alle ingredienten voor een ramp aanwezig, namelijk dalende economische activiteit en oplopende werkloosheid. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een economisch Pearl Habor, zei de goeroe, verwijzend naar de verrassingaanval tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 Lees verder...  Reageer

Volgens Trichet naderen we keerpunt

9 maart 2009 - Hoewel Jean-Claude Trichet nog altijd een vertragen van de wereldeconomie waarneemt, nadert volgens de president van de Europese Centrale Bank (ECB) een keerpunt. Volgens Trichet onderschatten beleggers de positieve ontwikkelingen die de voorbije maanden in gang zijn gezet. Vooral de renteverlagingen,...

 Lees verder...  Reageer

'Verkoop of beursgang onderdelen AIG'

9 maart 2009 - Verzekeringsbedrijf American International Group (AIG) gaat mogelijk twee onderdelen verkopen. Dat heeft een functionaris van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, gezegd. AIG zou 'American Life' en 'American International Assurance' moeten verkopen of naar de beurs brengen, teneinde de leningen van de Staat terug te kunnen betalen.

 Lees verder...  Reageer

Economie Japan krijgt nieuwe klap

9 maart 2009 - De Japanse economie kreeg vandaag opnieuw een forse klap te verwerken. Voor het eerst in 13 jaar is er sprake van een handelstekort. Het inkomen van Japan is in een jaar tijd ruim een derde gedaald, dankzij een val van de...

 Lees verder...  Reageer

AEX zal boven 200 punten openen

9 maart 2009 - Het Damrak zal de nieuwe handelsweek boven de grens van 200 punten starten. Het lichte herstel is te danken aan Wall Street, dat wegens een slotrally hoger het weekend in ging. Deze week zal onder meer het lot van autoproducent General Motors worden beslist, die op het randje van bankroet staat.

 Lees verder...  Reageer

AEX op verlies van half procent

6 maart 2009 - De Amsterdamse hoofdindex testte vandaag diverse malen de 200 puntengrens. De index bewoog zich tussen de 198 en 204 punten. Uiteindelijk sloot de AEX op 199,50 punten, een verlies van net een half procent. De AMX deed het aanzienlijk slechter, een verlies van meer dan 2 procent op 263,46 punten.

 Lees verder...  Reageer

AEX opent naar verwachting vlak tot licht lager

6 maart 2009 - De AEX zal na de forse daling van gisteren naar verwachting vlak tot licht lager openen. Bij opening zal de Amsterdamse beurs waarschijnlijk net boven de 200-puntengrens blijven, maar later vandaag zal deze belangrijke steun waarschijnlijk nog wel getest worden. Beleggers zijn in afwachting van de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers die vanmiddag zullen worden gepubliceerd.

 Lees verder...  Reageer

Aegon bevestigt couponbetaling

6 maart 2009 - Recent kwamen diverse financiele instellingen in het nieuws, beleggers twijfelden hardop of de instellingen wel in staat zouden zijn om hun couponbetalingen op de uitgegeven perpetuals te voldoen. Aegon kondigde vandaag aan dat de betaling van 16 maart a.s. doorgang vindt....

 Lees verder...  Reageer

AEX blijft boven 200 puntengrens

5 maart 2009 - De AEX kon de stijgende lijn van gisteren niet vasthouden en sloot vandaag 5,20 procent lager op 200,58 punten. De index bleef daarmee wel boven de psychologisch belangrijke grens van 200 punten. De AMX deed het met een daling van 4,20 procent en een waarde van 269,28 ook beduidend minder dan gisteren. Redenen voor de daling van de indexen zijn onder meer de Amerikaanse economie die zich slechter ontwikkelt dan verwacht. Daarnaast viel de omvang van het Chinese steunplan tegen. Werden er aanvankelijk investeringen verwacht van rond de duizend miljard euro, later op de dag werd duidelijk dat China voorlopig niet meer dan 585 miljoen dollar zal investeren. 

 Lees verder...  Reageer

'Iedereen krijgt persoonlijk bericht over gevolgen kredietcrisis voor pensioen'

5 maart 2009 - De pensioenuitvoerders zullen voor de zomer hun deelnemers per brief informeren over de individuele gevolgen van de kredietcrisis op hun pensioen. Hierover wordt nu overleg gevoerd tussen de AFM, DNB, het ministerie van SZW en de pensioenkoepels, zo meldde de Autoriteit Financiële Markten vandaag. Als de pensioenuitvoerders hun deelnemers per brief goed informeren, hoeven ze in 2009 het toeslagenlabel niet te gebruiken.

 Lees verder...  Reageer

Overname Fortis Belgie verder weg

5 maart 2009 - Fortis Bank België heeft in het vierde kwartaal van 2008 volgens de krant De Tijd een verlies van 5 tot 6 miljard euro geleden. Dit bedrag is hoger dan de 4 tot 5 miljard euro die vooraf werd verwacht. ...

 Lees verder...  Reageer

'Chinese steunplan kan economie niet redden'

5 maart 2009 - “De voorgenomen uitbreiding van het Chinese steunplan kan de economische neergang niet stoppen”, dat zegt kredietbeoordelaar Fitch Ratings vandaag in een reactie op de geruchten dat China nog eens circa 1.000 miljard euro in de economie gaat pompen. Aandelenmarkten wereldwijd leefden gisteren (woensdag) op na het nieuws van de Chinese interventie, die vandaag zou plaatsvinden. In november 2008 stelde de Chinese overheid reeds bijna een half miljard euro beschikbaar voor investeringen in de nationale infrastructuur. Tevens gaven ze banken de opdracht om meer geld uit te lenen. Dit heeft volgens Fitch geleid tot een ongekende, en onverantwoordelijke toename van de leningen in China. Het kredietbureau maakt zich zorgen over de gevolgen op de lange termijn, aangezien de groei van de economie (5,6% verwacht in 2009) nu volledig door de Staat wordt gedragen.

 Lees verder...  Reageer

Gemiddelde huizenprijs VK daalt in februari met 2,3 procent

5 maart 2009 - De gemiddelde prijs voor een huis in het Verenigd Koninkrijk is in februari 2009 gedaald tot 160.327 Britse pond of 180.102 euro. Dit is 17,7 procent lager dan in februari 2008. De huizenprijzen namen met 2,3 procent af ten opzichte van...

 Lees verder...  Reageer

Damrak lager ondanks gerucht China

5 maart 2009 - Het Damrak opent na de herstelrally van gisteren toch weer lager. Gisteren schoten de koersen omhoog, dankzij geruchten over een uitbreiding van het Chinese stimuleringsplan voor de economie. Beleggers zullen vandaag vooral kijken naar de Europese Centrale Bank, die om kwart voor twee zijn rentebesluit bekend maakt. Het is de verwachting dat de rente met 50 basispunten zal dalen, naar anderhalf procent.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3247 3248 3249 3250 3257 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Boron verschuift belang in Lucas Bols
VermogensParaplu meldt stemrecht in Besi
Norges Bank verkleint belang in AkzoNobel
meer beurs
top10
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Veiligheidsrisico's papieren data onderschat bij invoering AVG
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
De Week van de Belegger: belegt u al?
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
meer top 10
vacatures
meer vacatures