zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Vraag naar koopwoningen gestegen

24 maart 2009 - Uit onderzoek van de website woonnieuws.nl blijkt dat de vraag naar koopwoningen stijgt. In februari lag de vraag 26 procent lager dan normaal, in maart is de vraag gestegen tot 13 procent onder het normale niveau. Woonnieuws.nl meet...

 Lees verder...  Reageer

AEX verder omhoog na euforie over Amerikaans plan

24 maart 2009 - Na de forse winst van gisteren zal de Amsterdamse beurs ook vandaag naar verwachting hoger openen. Beleggers wereldwijd reageerden positief op het nieuwe plan van de Amerikaanse overheid om vergiftigde leningen op te kopen. 

 Lees verder...  Reageer

Verzekeraars met staatssteun beschuldigd van prijsdumping

24 maart 2009 - Diverse verzekeraars, die worden gesteund door een overheid, worden beschuldigd van het aanbieden van verzekeringen onder de kostprijs. Hierdoor verliezen concurrenten hun klanten aan de 'staatsverzekeraars'. Fortis Corporate Insurance, De Amersfoortse (ook Fortis) en AIG Europe worden beschuldigd van prijsdumping. Reden voor de dumping is dat de ondernemingen op de nominatielijst staan om verkocht te worden. Om een zo hoog mogelijke prijs te kunnen bewerkstelligen, willen de partijen zo veel mogelijk klanten kunnen aanbieden aan de kopende partij.

 Lees verder...  Reageer

Wall Street wint 500 punten op nieuwe opkoopplan

24 maart 2009 - De Amerikaanse regering zal voor een maximum bedrag van 1.000 miljard dollar vergiftigde kredieten (toxic assets) opkopen. In tegenstelling tot het eerdere plan werkt de overheid samen met private partijen. Pimco, 's werelds grootste obligatiebelegger, en BlackRock hebben al positief gereageerd op het plan. De overheid verdubbelt elke dollar die private partijen inleggen. Hierna wordt de inleg verzesvoudigd middels het aantrekken van schuldkapitaal in de markt waarbij de overheid garant staat voor de aflossing.

 Lees verder...  Reageer

Definitief herstel ingezet?

23 maart 2009 - Het zomerse weer mag dan wellicht even voorbij zijn, op Beursplein 5 scheen de zon vandaag onophoudelijk. Eerst was er al de aankondiging van de Amerikaanse minister van Financien dat er een fonds wordt opgericht om de zogenoemde 'toxic assets' op te kopen, daarna volgden er ook nog eens meevallende macro-economische cijfers. Vrijwel alle fondsen wisten vandaag de weg naar boven te vinden en onder de grootst stijgers bevonden zich veel financials. De Amsterdamse hoofdindex (AEX) won uiteindelijk 3,85 procent en sloot daarmee net boven de 220 punten (220,9). De AMX won 2 procent en sloot op 293,42 procent.

 Lees verder...  Reageer

Pimco stapt in reddingsplan Amerikaanse kredietmarkten

23 maart 2009 - Bill Gross, mede verantwoordelijk voor het investeringsbeleid van obligatiebelegger Pimco, zei vandaag tegen persbureau Reuters dat zijn onderneming waarschijnlijk zal gaan participeren in het nieuwe plan van de regering Obama. Pimco wil deelnemen in de grootschalige opkoop van 'vergiftigde beleggingen'. Deze...

 Lees verder...  Reageer

Trichet: 'nadelen aan verder verlagen rente'

23 maart 2009 - Hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, sprak vandaag in een interview met de Wall Street Journal over mogelijke maatregelen die zijn bank kan nemen ter bestrijding van de huidige economische crisis. Trichet reageert in het interview op maatregelen die onder meer door de Amerikaanse centrale bank (FED) zijn genomen. De ECB heeft volgens velen tot op heden minder actie ondernomen dan andere centrale banken om de kredietcrisis op te lossen. Dit wordt tegengesproken door ECB-bestuurder Axel Weber. 

 Lees verder...  Reageer

Concurrenten AIG klagen bij Bernanke

23 maart 2009 - Enkele grote concurrenten van de Amerikaanse verzekeraar AIG hebben bij Fed-voorzitter Ben Bernanke geklaagd over oneerlijke concurrentie. The Wall Street Journal meldt vandaag dat de bezwaren tegen AIG, zoals het stunten met prijzen om extra marktaandeel te winnen, gemaakt zijn tijdens...

 Lees verder...  Reageer

Beleggers wachten op details reddingsplan VS

23 maart 2009 - Beleggers zijn vandaag in afwachting van de details van een nieuw reddingsplan voor de Amerikaanse economie. De AEX zal vandaag naar verwachting vlak openen. In navolging van Azië zouden de koersen op de Amsterdamse beurs in de loop van de dag echter fors kunnen stijgen.

 Lees verder...  Reageer

Fred the shred kan rekenen op een onderzoek

23 maart 2009 - Royal Bank of Scotland (RBS) is een tweetal onderzoeken gestart naar oud-topman Fred Goodwin. Ook zijn medebestuursleden ontkomen niet aan het onderzoek. De nieuwe raad van bestuur verdenkt hen van het verstrekken van onjuiste informatie aan beleggers. Het gaat hierbij volgens de Britse krant The Independent ondermeer over de overname van ABN Amro. Indien er voldoende aanknopingspunten zijn dan kan het onderzoek leiden tot een juridische aanklacht.

 Lees verder...  Reageer

Week van de waarheid voor Amerika

23 maart 2009 - Economen verwachten dat Amerika deze week een fonds opricht dat de vergiftigde kredieten moet overnemen van de financiele instellingen in het land. Het fonds zal deels met publiek en deels met privaat geld worden opgetuigd. Doelstelling is om voor ongeveer 1...

 Lees verder...  Reageer

Financials zetten koersstijging van donderdag voort

20 maart 2009 - De AEX en de AMX begonnen vanochtend voortvarend maar zakten al kort na opening in. Tegen de middag werd de weg naar boven weer gevonden en na een korte terugval rond de opening van de beurzen van Amerika, sloot de hoofdindex sloot op 212,71 punten, een winst van 1,11 procent. De AMX had echter moeite om na de de opening van Wall Street weer de weg naar boven te vinden. Uiteindelijk sloot de midkap op 287,56 punten, een minieme winst van 0,03 procent.

 Lees verder...  Reageer

Overheid moet idiotie bancaire sector stoppen

20 maart 2009 - Vanochtend kwam Van Lanschot met de cijfers over 2008. Door incidentele posten boekte de bank voor vermogende particulieren een lager resultaat, ondanks dat er een stijging van het aantal klanten plaatsvond. Volgens CEO Floris Deckers beschikt de bank over 'voldoende liquiditeit om de crisis te doorstaan'.

 Lees verder...  Reageer

Moody`s houdt rekening met specifieke Nederlandse hypotheekmarkt

20 maart 2009 - De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody`s heeft de risicoweging voor verschillende Nederlandse hypotheken verzwaard. Waarschijnlijk heeft dit tot gevolg dat beleggers een hogere vergoeding op het schuldpapier vragen. Ook wil Moody`s een verschil maken tussen aflossingsvrije hypotheken met een hoge en een erg...

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3246 3247 3248 3249 3261 volgende >
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Altice 7.85  3.8 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.05  -8 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street eindigt verdeeld
Wall Street verdeeld
meer beurs
top10
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures