zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Amsterdamse handelaren maken pas op de plaats

27 oktober 2009 - De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk vlak tot licht lager van start gaan. De beurzen van New York sloten maandagavond allen lager en in Azie staat de toonaangevende Nikkei-index eveneens op verlies. Nederlandse beleggers kregen vanochtend de kwartaalcijfers van Akzo Nobel en KPN te verwerken. Beide bedrijven waren tevreden over de ontwikkeling van hun winst en de voortgang van hun kostenbesparingen. Beide onderneming lopen flink op schema met het besparen van kosten en Akzo Nobel denkt zelfs meer te kunnen besparen dan aanvankelijk ter doel was gesteld.

 Lees verder...  Reageer

ING trekt AEX onderuit

26 oktober 2009 - De beurs van Amsterdam is vandaag met verlies gesloten. Tot circa de opening van de beurzen in New York bewogen de AEX en de AMX zich rond de slotkoers van afgelopen vrijdag, maar toen de beursvloer van Wall Street de deuren opende zakte de indexen flink weg. Uiteindelijk sloot de AEX op 312,65 punten, een verlies van 2,34 procent. De midkap deed het iets beter en verloor 1,53 procent op 475,47 punten.

 Lees verder...  Reageer

Hypotheek met korte rentevaste periode populair

26 oktober 2009 - Bij het afsluiten van een nieuwe woninghypotheek is in augustus 2009 bijna twee keer zo vaak voor een korte rentevaste periode (tot maximaal één jaar) gekozen als een jaar eerder. Ruim 27 procent van het bedrag aan nieuw afgesloten woninghypotheken had een korte rentevaste periode, tegen 14 procent in augustus 2008. Het percentage met een rentevaste periode van meer dan 5 jaar daalde daarentegen van 68 naar 39, aldus het CBS .

 Lees verder...  Reageer

Damrak gaat vlak van start

26 oktober 2009 - Het Damrak gaat naar verwachting vlak van start. De vlakke opening komt nadat ING de voorlopige kwartaalcijfers bekend maakte, en aankondigde dat het de bank- en verzekeringsactiviteiten gaat splitsen. Daarnaast geeft de Cantor Index een vlakke tot licht hogere opening van de andere Europese beurzen aan.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs toch met verlies weekend in

26 oktober 2009 - De beurs van Amsterdam opende vanochtend hoger, althans de AEX, de rest van de beurs kende een storing die pas rond de lunch werd opgelost waarna het handelsvolume opleefde. Na een tegenvallend verloop op Wall Street, daalde ook in Amsterdam het vertrouwen. Op de beursvloer van New York nemen beleggers winst en door een dalende olieprijs verliezen vooral energiegerelateerde fondsen flink. Een meevallende cijfers van Microsoft en de verkoop van bestaande woningen konden hier niets aan veranderen. Desalniettemin bereikte Amazon vandaag een all-time high . Uiteindelijk ging de AEX met een verlies van 0,2 procent het weekend in, op een stand van 320,14 punten. De midkap verloor eveneens 0,2 procent en sloot op 482,86 punten.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs toch met verlies weekend in

23 oktober 2009 - De beurs van Amsterdam opende vanochtend hoger, althans de AEX, de rest van de beurs kende een storing die pas rond de lunch werd opgelost waarna het handelsvolume opleefde. Na een tegenvallend verloop op Wall Street, daalde ook in Amsterdam het vertrouwen. Op de beursvloer van New York nemen beleggers winst en door een dalende olieprijs verliezen vooral energiegerelateerde fondsen flink. Een meevallende cijfers van Microsoft en de verkoop van bestaande woningen konden hier niets aan veranderen. Desalniettemin bereikte Amazon vandaag een all-time high . Uiteindelijk ging de AEX met een verlies van 0,2 procent het weekend in, op een stand van 320,14 punten. De midkap verloor eveneens 0,2 procent en sloot op 482,86 punten.

 Lees verder...  Reageer

Opel mogelijk binnenkort verkocht aan Magna

23 oktober 2009 - Aan de slepende zaak rond de verkoop van Opel aan Magna lijkt binnenkort een einde te komen. Op dinsdag 3 november zal GM vergaderen over de verkoop van Opel aan Magna. Dat maakte GM vandaag bekend. De kans is groot dat tijdens deze vergadering de definitieve overeenkomst tussen GM en Magna getekend zal worden.

 Lees verder...  Reageer

Benzineprijzen voortaan op TomTom

23 oktober 2009 - In de toekomst moeten benzinepomphouders hun prijzen ook bekend maken via navigatiesystemen die automobilisten gebruiken. Zo kunnen autogebruikers eenvoudig kiezen voor de goedkoopste pomp in hun omgeving. Naast de navigatiesystemen wil minister Van der Hoeven van Economische Zaken dat de prijzen...

 Lees verder...  Reageer

Amsterdam opent vrijdagmorgen met winst

23 oktober 2009 - Doordat de beurzen op Wall Street donderdagavond met goede winsten zijn gesloten en ook in Azie de seinen op groen staan, zal de beurs van Amsterdam vanochtend ook hoger van start gaan. Kijkend naar de beursagenda kan worden geconcludeerd dat het een rustige dag belooft te worden. Voorbeurs de cijfers van Ballast Nedam, Gamma Holding en Spyker Cars.

 Lees verder...  Reageer

`Voorstellen voorzitter Bank of England achterhaald`

22 oktober 2009 - Premier Gordon Brown en minister van Financiën Alistair Darling hebben geïrriteerd gereageerd op de oproep van Bank of England (BoE) voorzitter Mervyn King dat grote banken moeten worden opgesplitst in een 'normale' bank en een 'casino' bank, die zich bezig houdt met risicovoller activiteiten. Dat schrijft de Financial Times. Volgens Brown en Darling is de scheiding van bankenactiviteiten, zoals van 1929 tot 1999 in de VS gold onder de Glass Steagall wet, simplistisch en archaïsch. Brown wees op de ondergang van Northern Rock, een hypotheek bank. Daarnaast leidde de ondergang van Lehman Brothers, een inversteringsbank, bijna tot een implosie van het financiële stelsel. Volgens Brown moet de oorzaak van de kredietcrisis gezocht worden in het gebrek van mondiaal toezicht op banken. King zei dinsdag dat “het een delusie is dat regels en toezicht kunnen voorkomen dat risicovolle activiteiten tot faillissementen leiden.” De voorzitter kreeg vandaag bijval van de schaduw-minister van Financiën van de conservatieven, George Osborne. Die noemde Kings speech “krachtig en overtuigend.” Osborne liet echter weten dat hij alleen voor een scheiding van bankactiviteiten is als andere landen dat ook doen.

 Lees verder...  Reageer

Verloren dag voor Damrak

22 oktober 2009 - De beurs van Amsterdam beleefde vandaag een weinig spannende dag, de AEX en de AMX openden beide lager en bewogen daarna zijwaarts zonder al te veel bewegingen naar boven of beneden, zeker de AEX kwam nauwelijks van zijn plaats. Veel stond er ook niet op de beursagenda , enkele kleinere fondsen die met kwartaalcijfers kwamen en de beursintroductie van Cryo-Save. Het vuurwerk moest dan ook vandaag uit Amerika komen, waar zowel veel bedrijven met cijfers over het derde kwartaal kwamen als enkele belangrijke macrocijfers werden gepresenteerd. De AEX sloot uiteindelijk op 320,69 punten, een verlies van 1,5 procent. De AMX verloor 1,3 procent van zijn beurswaarde en eindigde de dag op 483,77 punten.

 Lees verder...  Reageer

Wall Street opent in het rood

22 oktober 2009 - Wall Street gaat naar verwachting ligt lager van start. Om kwart over twee staan de Opening Indicators van de Dow Jones en de S&P 500 0,12 procent lager, terwijl de Nasdaq indicator 0,16 procent in het rood staat. De lagere opening komt nadat Wall Street gisteren kort voor sluit onderuit ging. Daarnaast buigen beleggers zich over een groot aantal kwartaalcijfers van onder andere AT&T, Xerox en Dow Chemical. Ook bleek dat het aantal eerste steunaanvragen onverwacht hoger uit is gevallen.

 Lees verder...  Reageer

AEX opent lager na verliezen in VS

22 oktober 2009 - De Amsterdamse beurs zal vanochtend lager van start gaan, nadat de Amerikaanse beurzen gisteren lager zijn gesloten. Tegenvallende kwartaalcijfers drukten de koersen, terwijl vooral de financials het slecht deden. Ook vandaag zullen Amerikaanse kwartaalcijfers van grote invloed zijn op de koersen. Vanmiddag staan er kwartaalcijfers op de agenda van onder andere UPS, AT&T en McDonald's. Daarnaast worden er macrocijfers gepubliceerd over de huizenmarkt, en worden de leading indicators van september bekendgemaakt. 

 Lees verder...  Reageer

AEX uit het dal

21 oktober 2009 - De AEX is vandaag toch nog met winst gesloten. De index bereikte een slotstand van 325,50 punten, een winst van 0,18 procent. De AEX opende vanochtend licht hoger, maar zakte al snel weg. Voor beleggers was er geen richtinggevend nieuws voor handen: er waren geen kwartaalcijfers van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast kwamen de andere beurzen van Europa in de loop van de ochtendhandel ook in de rode cijfers. Pas nadat Wall Street na een lagere opening aan een inhaalslag begon, veerde de AEX ook weer op. De AMX deed minder goede zaken. De midkap sloot 0,98 procent lager op 489,96 punten.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3215 3216 3217 3218 3280 volgende >
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Gemalto 45.6  34.6 %
Altice 8.83  8.5 %
Postnl 4.1  4.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unibail-roda 215  -4.1 %
Galapagos 73.75  -3 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
De Digital Finance Expert rukt op
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
meer top 10
vacatures
meer vacatures