zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Damrak lager in afwachting ontwikkelingen Amerika

10 februari 2009 - Ook vandaag beheerst het economische steunplan van president Barack Obama de beursvloer. Daarnaast zal er meer duidelijkheid komen over het Amerikaanse bankenplan van minister Geinter van Financiën.

Bedrijfsnieuws
Fortis-topman Hessels waarschuwt dat een stem tegen het voorstel om Fortis op te splitsen mogelijk een bankroet betekent. De bestuursvoorzitter meent dat aandeelhouders gokken op een concessie van de Belgische overheid, maar volgens hem heeft deze aangegeven dat dit niet zal gebeuren. Unilever heeft een tweedelige obligatielening gelanceerd met een totale waarde van anderhalf miljard dollar. De Zwitserse bank UBS heeft in 2008 een verlies geleden van 19,7 miljard Zwitserse frank, zo'n 13 miljard euro. Bijna de helft van het verlies werd geleden in het laatste kwartaal van 2008. De zwakke cijfers leiden ertoe dat de bank maar liefst 15.000 banen gaat schrappen. Vastgoedfonds PEPR heeft in het vierde kwartaal van 2008 een verlies geleden van 557 miljoen euro, ofwel een verlies van 3,02 euro per aandeel. Voor 2009 zal het fonds vermoedelijk een verlies van 0,85-0,90 euro per aandeel lijden op basis van IFRS-regels. Volgens de EPRA richtlijnen kan er een winst worden geboekt van 0,55-0,60 euro per aandeel. De onderneming is van plan om de kasstroom in 2009 aan te wenden ten behoeve van de liquiditeit en niet ten behoeve van het uitkeren van dividend.

Amerikaanse steunmaatregelen
De Amerikaanse Senaat gaat vandaag vrijwel zeker akkoord met het economische steunplan van president Barack Obama. Gisteravond stemden 61 van de 100 Senatoren voor het voorstel om het debat te beëindigen. Vandaag, om 18.00 uur Nederlandse tijd zal het plan van 838 miljard dollar in stemming worden gebracht. Naast de stemming in de Senaat kijken beleggers tevens naar minister van Financiën Timothy Geitner. Hij presenteert vandaag waarschijnlijk de plannen voor een 'bad bank' met een budget van 1 tot 2 biljoen dollar. De bad bank moet alle rommelkredieten uit de markt opkopen, teneinde deze te ontdooien. Voor de financiering van de bad bank wordt ook gekeken naar private investeerders.

Buitenlandse beurzen
De aandelenmarkten op Wall Street sloten voordat de Senaat klaar was met het debat. Beleggers namen gedurende de handelsdag dan ook een afwachtende houding aan. De Dow Jones verloor 0,12 procent op 8.270 punten. De Nasdaq (+0,08%) en de S&P 500 (+0,15%) wonnen licht. In Azië maakt men zich meer zorgen over het bankenplan. De omvang en de invulling ervan is nog niet duidelijk, wat beleggers zenuwachtig maakte. De Nikkei-index verloor na een levendige handelsdag 0,29 procent op 7.945 punten. De Hang Seng noteert een plus van 0,21 procent.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
Duitse occasions meest geliefd in Europa
meer top 10
vacatures
meer vacatures