zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street op weg naar iets lagere opening

8 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent lager. De afgelopen handelsdagen zat Wall Street in de lift, wat tot nieuwe recordstanden heeft geleid. "De dollar veerde maandagochtend op ten opzichte van andere belangrijke valuta. San Francisco Fed President John Williams zei zaterdag in een interview met Reuters dat voor hem drie renteverhogingen dit jaar zinnig lijken, wat de munt na een kwakkelende week weer wat ondersteunde. Bovendien gaf het positieve banen- en lonenrapport van vrijdag de dollar een steun in de rug", meldde valutaspecialist Monex maandagochtend. "Williams heeft dit jaar stemrecht gekregen binnen de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, dus er wordt met extra aandacht naar zijn visie op de Amerikaanse economie gekeken", aldus Rabobank.  Op macro-economisch gebied staan er voor de Verenigde Staten op maandag geen data op de agenda. In de eurozone is het consumentenvertrouwen in december verbeterd, bleek maandag uit cijfers van de Europese Commissie. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 0,0 in november naar 0,5 in december. Dit was ook verwacht. De index voor het economisch sentiment steeg van 114,6 in november naar 116,0 afgelopen maand. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een indexniveau van 114,8. De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in november ook ten opzichte van een maand eerder. In november lagen de detailhandelsverkopen, gerekend naar volume, 1,5 procent hoger dan in oktober, toen er op maandbasis een daling van 1,1 procent was. Ten opzichte van dezelfde maand in 2016 stegen de verkoopvolumes in november met 2,8 procent. Olie noteerde maandag behoorlijk in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent procent tot 61,87 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,4 procent duurder werd op 67,88 dollar.  De euro/dollar noteerde op 1,1989. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2022 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2041 op de borden. 

Bedrijfsnieuws
De Amerikaanse zorgverlener American Well heeft met Philips een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de toegang van patiënten en gezonde consumenten tot medische consultatie via video. Dit maakte het techbedrijf uit Amsterdam maandagmiddag bekend, zonder financiële details prijs te geven. Door de samenwerking kunnen de partners hun klanten niet alleen informatie aanbieden, maar voortaan ook technische zorgoplossingen van Philips. Het aandeel Philips noteerde maandag 0,6 procent hoger. De Zwitserse farmaceut Roche is een strategische samenwerking aangegaan met GE Healthcare van de Amerikaanse moedermaatschappij General Electric voor de ontwikkeling van een gezamenlijk digitaal platform ter ondersteuning van de klinische besluitvorming, meldde de Zwitserse farmaceut maandag. De financiële details van de samenwerking werden niet vermeld. De eerste focus van de samenwerking is de ontwikkeling van producten waarmee geïndividualiseerde behandelingsopties voor patiënten met kritieke zorg en kanker verbeterd kunnen worden. Het aandeel General Electric noteerde maandag in de handel voorbeurs 0,3 procent hoger.  Het aandeel Shell noteerde maandag op Wall Street voorbeurs 0,5 procent lager. Het concern lijk te willen inzetten op schalieproductie in een poging de groei te versnellen, meldde The Financial Times na een interview met CEO Ben van Beurden. De CEO van het Brits-Nederlandse energiebedrijf ziet dat Shell waarschijnlijk zal blijven investeren in schalie "omdat we het bedrijf vrij snel willen laten groeien", aldus Van Beurden tegen de krant. "De groei van de olie- en gasactiviteiten van Royal Dutch Shell zal in het volgende decennium afhangen van de productie van schalie", aldus de CEO. Van Beurden richt zich daarbij met name op schaliereserves in de Verenigde Staten, Canada en Argentinië. Het Belgische Solvay heeft maandag een overeenkomst getekend met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voor het leveren van composieten en aanvullende stoffen voor de productie van de 777X. Financiële details werden niet genoemd. In het verleden meldde Solvay ook al voor Boeing te mogen leveren. Het aandeel Boeing handelde maandag in de voorbeurshandel bijna 0,3 procent lager. De Amerikaanse bedrijfsagenda voor maandag is verder leeg. Aan het einde van de week start het cijferseizoen met publicaties van een aantal grote banken.

Slotstanden
De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger, en bouwden daarmee voort op de recordstanden die een dag eerder werden gerealiseerd. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent tot 2.741,73 punten en de Dow Jones index won 0,9 procent op 25.295,87 punten, nadat donderdag voor het eerst de mijlpaal van 25.000 punten werd bereikt. De Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 7.136,56 punten. 
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures