zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Galapagos en TomTom smaakmakers op groene beurs

8 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag opnieuw hoger gesloten. De AEX won een half procent op 560,89 punten, nadat de hoofdgraadmeter in de eerste week van 2018 ook al 2,5 procent steeg. Al met al was het een rustige handelsdag, met alleen vanochtend wat macro-economische berichtgeving.  Beleggers konden reageren op een daling van de Duitse fabrieksorders. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse orders daalden in november. Daarentegen bleken de detailhandelsverkopen in de eurozone in november in een hoger tempo gestegen en liep het consumentenvertrouwen in december op. De euro/dollar daalde naar 1,1978. Volgens Rabobank krijgt de dollar steun na opmerkingen van voorzitter John Williams van de San Francisco-Fed. "Williams heeft dit jaar stemrecht gekregen binnen de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, dus er wordt met extra aandacht naar zijn visie op de Amerikaanse economie gekeken", aldus analist Stefan Koopman van Rabobank. Olie kwam maandag nauwelijks van zijn plaats, met een prijs van 61,50 dollar voor een vat WTI en krap 68 dollar voor een vat Brent.

Stijgers en dalers
In de AEX was Galapagos koploper met een koerswinst van 4,5 procent. Het biotechbedrijf rapporteerde zondagavond positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten. In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. Verder was er in België, waar Galapagos ook genoteerd is, veel vraag naar biotechaandelen, nadat het Deense Novo Nordisk liet weten interesse te hebben in een overname van Ablynx. Pascal Paepen, docent Bank&Beurs aan de KULeuven, sprak van "België biotechland" en opperde dat Galapagos na Tigenix en Ablynx mogelijk de volgende overnameprooi is. Verder steeg ArcelorMittal 2,8 procent en werd Boskalis 2,1 procent duurder. AzkoNobel leverde daarentegen 1,2 procent in en Altice werd 1,8 procent goedkoper.  In de Midcap ging TomTom 2,4 procent hoger. De navigatiespecialist meldde de samenwerking met Qualcomm op het gebied van autonoom rijden uit te breiden en de lancering van een nieuwe technologie, waarbij onder meer samen wordt gewerkt met de Chinese internetgigant Baidu. Air France-KLM steeg 1,7 procent, nadat dit weekend een staking door cabinepersoneel werd afgewend. GrandVision werd 2,5 procent goedkoper. Onder de kleinere aandelen in de AScX profiteerde Probiodrug ook van het enthousiasme na de interesse in Ablynx. Het aandeel werd 9,6 procent duurder. Ordina steeg 2,1 procent. Fagron verloor 1,6 procent. Het lokaal genoteerde Kardan steeg meer dan 18 procent. De Israëlische investeringsmaatschappij is in verregaande gesprekken met diverse partijen, waaronder Fortissimo Fund, over de verkoop van dochtermaatschappij Tahal Group. Verenigde Nederlandse Compagnie werd 3,9 procent duurder. Dit weekend bleek dat het MountainShield Capital Fund het belang in VNC uitbreidde van 8,2 naar 14,3 procent.

Tussenstanden Wall Street
Bij het sluiten van de Europese beurzen daalde de Dow Jones index 0,1 procent en verloor de S&P 500 index fractioneel. Techbeurs Nasdaq ging 0,2 procent hoger.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Toekomstige banen geen sciencefiction
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Vijf uitgangspunten voor onvergetelijke complimenten
Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt verder
Bedrijven verwachten ingrijpende veranderingen om voorop te lopen in digitale economie
meer top 10
vacatures
meer vacatures