zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Vooral hogere slotkoersen in Europa

8 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,1 procent tot 398,41 punten, de Duitse DAX won 0,4 procent op 13.367,78 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.487,42 punten. De Britse FTSE 100 daalde 0,4 procent op 7.696,51 punten. Het was een betrekkelijk rustige handelsdag waarbij er macro-economisch niet zo veel gebeurde. De Duitse fabrieksorders bleken te zijn gedaald. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse orders namen in november af. Daarentegen bleken de detailhandelsverkopen in de eurozone in november in een hoger tempo gestegen en steeg het consumentenvertrouwen in december. Marktanalist David Madden wees op nieuws over de Duitse politiek. De partij van bondskanselier Angela Merkel wil een coalitie vormen met de sociale democraten, maar het lijkt erop dat een nieuwe regering pas op zijn vroegst in maart het licht zal zien. "Politieke zekerheid zou worden verwelkomd door beleggers, maar de Duitse economie doet het erg goed, zelfs zonder regering", concludeerde Madden.  De euro/dollar noteerde op 1,1978. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2000 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2040 op de borden.  Olie noteerde maandag licht in de plus. Een februari-future West Texas Intermediate 0,1 procent tot 61,52 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 67,67 dollar. 

Bedrijfsnieuws
In Brussel steeg het aandeel Ablynx maar liefst ruim 45 procent. Vanochtend voorbeurs maakte het Deense Novo Nordisk bekend 30,50 euro per aandeel Ablynx te willen betalen, waarmee de biofarmaceut wordt gewaardeerd op 2,6 miljard euro. Maandagmiddag reageerde Ablynx en zei dat Novo Nordisk een veel te laag bod heeft uitgebracht.  Galapagos meldde positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten. In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. In Amsterdam en Brussel steeg het aandeel Galapagos met 4,5 procent.  Deutsche Bank verloor 1,1 procent. S&P Equity Research handhaafde maandag het verkoopadvies op Deutsche bank, nadat de Duitse bank vrijdagavond een winstwaarschuwing afgaf. Als gevolg van de belastingverlagingen in de Verenigde Staten verwacht Deutsche Bank in 2017 het derde verliesjaar op rij te boeken. Carillion steeg in Londen krap 24 procent. Sky News meldde dat het geplaagde bouwbedrijf in gesprek is met zijn financiers om een faillissement te voorkomen. Vorige week ging het aandeel nog stevig lager, na berichtgeving door de toezichthouder. De Britse financiële waakhond FCA zei te gaan onderzoeken of bouwbedrijf Carillion de markt tijdig heeft geïnformeerd over problemen tussen december 2016 en juli 2017, toen het aandeel kelderde na een winstwaarschuwing. Mothercare verloor bijna 27 procent, nadat de Britse retailer meldde dat de identieke omzet in de 12 weken tot en met 30 december zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal was gedaald.   TomTom maakte tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas nieuwe producten en samenwerkingen bekend. Ook zei de onderneming de uitbreiding met Qualcomm uit te breiden om technologieën te ontwikkelen voor autonoom rijden. De koers van TomTom steeg 2,4 procent. 

Tussenstanden Wall Street
Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel daalde de Dow Jones index 0,1 procent en verloor de S&P 500 index fractioneel. Techbeurs Nasdaq ging juist 0,2 procent hoger.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
meer top 10
vacatures
meer vacatures