zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Damrak sluit laatste handelsdag lager af

29 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is de laatste handelsdag van 2017 met een verlies gesloten. De AEX verloor vrijdag 0,5 procent op 544,58 punten, terwijl de AMX 0,1 procent verloor en de AScX 0,4 procent in het groen eindigde. Zoals in de voorgaande dagen waren ook vandaag de volumes laag, omdat veel beleggers een vrije dag namen.   Er was dan ook nauwelijks nieuws om op te reageren, terwijl de euro sterker werd. Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat Nederlandse producenten in december iets minder vertrouwen hadden. De vertrouwensindex daalde van een stand van 9,1 in november naar 8,9 in december.  Tevens werd bekend dat de geldhoeveelheid (M3) in de eurozone in november op jaarbasis met 4,9 procent is gestegen.  Het Duitse prijspeil bleek in december minder hard te zijn gestegen dan in november. De inflatie daalde van 1,8 naar 1,7 procent.   Op jaarbasis won de AEX 12,7 procent, na 2016 te zijn gesloten op 483,17 punten. "Het was een goed jaar voor beleggers. De aandelenkoersen stegen door en beursschokken bleven uit", volgens Investment Manager Friso Rengers van ING Investment Office.  Rengers wees ook de flinke daling van de dollar tegen de euro van circa 10 procent. De euro/dollar noteerde vrijdag rond het slot in Europa op 1,2006. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1957 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1944 op de borden.  Olie noteerde vrijdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 60,11 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 66,47 dollar. 

Stijgers en dalers
In de hoofdgraadmeter was Altice de sterkste stijger met een koerswinst van 0,9 procent. Gemalto won 0,2 procent en Royal Dutch Shell eindigde vlak. SBM Offshore verloor 1,9 procent en was daarmee de grootste daler. DSM rondde de deal met Amyris af. Dit betekent dat DSM Amyris Brasil heeft overgenomen en de bedrijven tegelijkertijd een samenwerking voor de langere termijn zijn aangegaan. Het aandeel DSM verloor 1,8 procent.  ING Group kocht voor 240 miljoen euro aandelen bij de emissie van Bank of Beijing (BoB) gekocht. Het belang van ING in BoB daalde desondanks naar 13,0 procent. Daarmee blijft wel ING de grootste aandeelhouder in de Chinese bank. De koers van ING daalde 0,7 procent.  In de Midkap won Flow Traders 1,5 procent, gevolgd door Wessanen en BAM Groep met koerswinsten van 1,3 en 0,3 procent.  Van de lokale fondsen was er aandacht voor VNC dat 10,1 procent steeg. Tijdens een buitengewone vergadering heeft de onderneming ambitieuze doelstellingen afgegeven. Nadat het eerste halfjaar van 2017 nog een verlies opleverde van circa 0,7 miljoen euro, werd er in de tweede jaarhelft zwarte cijfers geschreven. Topman Mark Logtenberg meent dat de weg naar boven is hervonden en voorziet een flink stijgende winst in de komende jaren.  SnowWorld bevestigde vrijdag eerder gepubliceerde jaarcijfers. Vanwege het overnamebod dat Alychlo op 30 oktober verplicht uitbracht op alle aandelen SnowWorld, kwam de uitbater van overdekte skihallen in die maand met voorlopige cijfers. SnowWorld boekte in het afgelopen boekjaar een omzetstijging van krap 7 procent tot 27,3 miljoen euro. Netto lag de winst op 2,4 miljoen euro. Dit was inclusief een afwaardering van geactiveerde ontwikkelkosten voor skihallen in Parijs en Barcelona. Een jaar eerder lag de nettowinst ook op circa 2,4 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen over afgelopen jaar een dividend van 0,40 euro per aandeel tegemoet zien, 0,10 euro meer dan een jaar eerder. Daarnaast bevestigde het concern naast zijn overdekte skihal in Zoetermeer een faciliteit voor surfers te willen gaan bouwen. Het aandeel steeg 0,5 procent.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.684,58 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood. 
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures