zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street beweegt richting licht hogere opening

28 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen. De handelsvolumes zullen vermoedelijk laag zijn, aangezien veel investeerders tussen Kerst en Oud en Nieuw vakantie houden.  Met name de energiefondsen ondersteunen donderdag het beleggerssentiment. De prijs voor een vat ruwe olie beweegt rond het hoogste niveau in 2,5 jaar tijd. Uit recente data bleek woensdag laat dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week onverwacht sterk zijn gedaald. Later vandaag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport. Vorige week zetten de drie belangrijkste indexen opnieuw records in de boeken, nadat de Republikeinen de meest ingrijpende revisie van de Amerikaanse belastingwetgeving in 30 jaar door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat wisten te lozen. Daarmee koerst de S&P 500 af op een winst op jaarbasis van circa 20 procent, terwijl de Dow en de Nasdag zelfs afkoersen op een nog hogere jaarwinst. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de groothandelsvoorraden in oktober op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,7 procent en 3,8 procent. Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 23 december gelijk zijn gebleven aan een week eerder. Het aantal eerste uitkeringsaanvragen bedroeg opnieuw 245.000, terwijl werd gerekend op 240.000 aanvragen. Naast het olievoorradenrapport van het EIA, staat later op de dag tevens de Chicago inkoopmanagersindex van december geagendeerd. Olie noteerde donderdag vrijwel vlak. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 59,69 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,1 procent lager noteerde op 66,38 dollar.  De euro/dollar noteerde op 1,1940. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1946 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1896 op de borden. 

Bedrijfsnieuws
Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger. Een jaar na het invoeren van een ongebruikelijke loonsverlaging werd donderdag bekend dat de techgigant de beloning van CEO Tim Cook en andere topmanagers voor het boekjaar 2017 fors heeft verhoogd, aangezien Apple zijn omzet- en winstdoelen het afgelopen boekjaar heeft overtroffen. De beloning van Cook werd met 47 procent verhoogd tot 12,8 miljoen dollar. Devon Energy noteerde voorbeurs 3,5 procent hoger en Chesapeake Energy steeg 1,8 procent, dankzij de sterke olieprijs. Tesla noteerde voorbeurs vrijwel vlak, nadat de producent van elektrische auto's woensdag al 1,8 procent verloor, nadat analisten van KeyBank  hun verwachtingen voor het aantal afgeleverde auto's van het Model 3 in het vierde kwartaal neerwaarts bijstelden.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.682,62 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 24.774,30 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 6.939,34 punten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures