zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Update: Damrak sluit fractie hoger

27 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag licht hoger gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 548,60 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,5 procent. "Er wordt nog wat ingezet op achterblijvers en winst genomen op stijgers van het afgelopen jaar". zei beleggingsstrateeg Wim Zwanenbrug van Stroeve en Lemberger. Zo zouden stijgingen voor Fugro en BAM neerkomen op "bodemvissen" door beleggers. De handel is echter vrijwel geheel stilgevallen.  Het enige nieuws deze week was een bericht over Apple, dat volgens Zwanenbrug "paniek zaaide" over tegenvallende verkoopcijfers voor de nieuwe iPhone X. "Dat lijkt me heel voorbarig, want de online verkopen voor mobiele apparaten zijn met 44 procent gestegen en daar zitten ook veel iPhone X-en bij", dacht Zwanenbrug. Anderzijds hoort de analist wel in zijn omgeving dat jongeren langer wachten met het upgraden van hun smartphone-toestel omdat ze de prijs van 1000 dollar die Apple voor zijn nieuwe model vraagt niet kunnen of willen betalen. Het aandeel Apple daalde na het kerstweekend van 175 tot 170 dollar.  "Het is een bijzonder goed jaar geweest", aldus Zwanenbrug. Vooruitblikkend dacht de analist dat het in het nieuwe jaar wat moeilijker zou kunnen worden voor de aandelenmarkten, als de rente gaat stijgen, maar dat is voorlopig nog niet het geval. De Amerikaanse rente is nauwelijks boven 2,5 procent uitgekomen en de inflatie blijft laag. "Ik zie het daarom voorlopig nog wel zitten voor aandelen komend jaar." Olieprijzen waren woensdag licht lager na een forse stijging dinsdag op berichten over een explosie bij een pijpleiding in Libië. De future voor levering van een vat West Texas Intermediate in februari noteerde op 59,46 dollar.  De euro noteerde op 1,1897, hoger ten opzichte van de 1,1862 van dinsdagavond. Volgens valutakenner Georgette Boele van ABN AMRO is het ook op de valutamarkten behoorlijk rustig en dat zal ook de volgende week waarschijnlijk zo blijven.  De euro won in de loop van de middag terrein op de dollar, voorafgaand aan twee Amerikaanse macrocijfers, die lieten zien dat het vertrouwen van consumenten in december is gedaald, terwijl een vooruitblikkende indicator voor de huizenmarkt wees op een bescheiden toename van de huizenverkopen.   

Stijgers en dalers
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice, dat het verlies van de ochtendhandel omboog in een winst van 1,3 procent. Toeleverancier voor de chipindustrie ASML zakte 0,3 procent in de AEX en beperkte daarmee eerdere verliezen na de koersdaling voor Apple dinsdag op Wall Street, op  geruchten over een tegenvallende vraag naar de nieuwe iPhone X. Hierop daalden toeleveranciers in bijvoorbeeld Taiwan ook, en dit beïnvloedt ook de Nederlandse chipbedrijven. Sectorgenoten Besi en ASMI in de Midkap verloren beide 0,2 procent.  Ahold Delhaize was één van de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 0,7 procent. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell zag de eerdere winst teruglopen tot 0,1 procent.  Shell boekt dit kwartaal een niet-contante winst van dik 2 miljard dollar, dankzij de lagere Amerikaanse vennootschapsbelastingverlaging.   SBM Offshore sloot 0,1 procent lager. Het conmcern meldde vrijdagavond twee nieuwe stappen in de smeergeldaffaire in Brazilië, maar benadrukte dat het niet kan garanderen dat een bevredigende oplossing wordt bereikt. Analist Quirijn Mulder van ING zei dat er geen einddatum in zicht lijkt voor de omkoopaffaire en Cédric Duinslaeger van KBC Securities sprak van een erg complexe zaak, waarvan het verloop lastig in te schatten is.  Onder de middelgrote aandelen was Fugro de grote winnaar met een koersstijging van 3,3 procent. Bouwbedrijf BAM klom 2,5 procent.  OCI won 2,1 procent. Het bedrijf breidde zijn belang in OCI Partners uit tot 88,25 procent voor 61 miljoen dollar.  Ondere de kleinere fondsen was Fagron in trek, met een winst van 4 procent. Ook Ordina en Beter Bed konden procenten bijschrijven bij de koers. Van Lanschot leverde juist 1,2 procent in. 

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.684,13 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen. Update: om slotkoers AEX en andere koersen aan te passen.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures