zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europese beurzen vrijwel vlak gesloten

27 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag vrijwel vlak gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 390,54 punten, de Duitse DAX sloot vlak op 13.070,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.368,84 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.620,68 punten. Marktanalist Craig Erlam van Oanda sprak van een zeer rustige handel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. "Politici en centrale banken proberen meestal alles af te ronden voor de start van de vakantieperiode. "Nadat vorige week de Amerikaanse belastinghervormingen zijn aangenomen en de Amerikaanse begrotingskwestie op het laatste moment is doorgeschoven naar januari, speelt er weinig waar de markt richting uit kan halen", zei de analist. Op macro-economisch vlak werd in Europa bekend dat de Spaanse detailhandel in november 1,3 procent meer heeft omgezet dan in oktober. Olie werd circa een half procent procent goedkoper, maar steeg dinsdagavond nog fors. Het strategieteam van KBC Asset Management sprak van een “indrukwekkende klim” van de olieprijs in de afgelopen zes maanden. “Productiebeperkingen door OPEC hebben hun doel niet gemist”, aldus KBC. Toch denken de analisten wel dat het optimisme begin 2018 “afkoelt” en de prijs voor een vat Brent weer onder de 60 dollar daalt. De euro/dollar noteerde op 1,1902. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1878.

Bedrijfsnieuws
De energie en mijnbouwsector deden het dinsdag goed vanwege de stijging van de olieprijzen, terwijl ook koperprijzen aantrokken. Anglo American steeg 1,5 procent en Antofagasta 2,1 procent. BHP Billiton kreeg er 1,5 procent bij.  Royal Dutch Shell steeg 0,1 procent in Amsterdam. Shell liet weten een non-cash winststijging te voorzien in het lopende vierde kwartaal van 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar, als gevolg van de vorige week goedgekeurde Amerikaanse vennootschapsbelastingverlaging. Dit levert Shell nu al meer winst op vanwege een herberekening van uitgestelde belastingen.   SBM Offshore verloor 0,1 procent. De dienstverlener aan de olieindustrie meldde vrijdagavond twee nieuwe ontwikkelingen stappen in de smeergeldaffaire in Brazilië. "Onder de huidige omstandigheden, kan het bedrijf niet garanderen dat een bevredigende oplossing wordt bereikt", benadrukte SBM. Analist Quirijn Mulder van ING stelde niet te weten wat de precieze achtergrond en motieven zijn, maar de omkoopzaak zal nu ook in 2018 een rol spelen en er is momenteel geen einddatum in zicht. Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities zei dat de update vooral duidelijk maakt dat het een erg complexe zaak betreft, waarvan het verloop lastig in te schatten is.   Technologieaandelen deden het minder goed, volgend op de koersdaling van Apple een dag eerder. Apple verloor 2,5 procent na geruchten over een tegenvallende vraag naar de iPhone X. Hierop daalden toeleveranciers in bijvoorbeeld Taiwan ook, en dit beïnvloedt ook de Nederlandse chipbedrijven. ASML, Besi en ASMI verloren 0,3, 0,2 en 0,2 procent. In Parijs daalde STMicroelectronics 0,4 procent. 

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.684,40 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Vier dingen die managers moeten kunnen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures