zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street richting vlak slot

27 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg een half uur voor de slotbel vlak. De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 2.679,67 punten, de Dow Jones index noteerde tevens vlak op 24.754,98 punten en ook de Nasdaq noteerde vlak op 6.933,57 punten. Daarmee koersen de drie belangrijkste indices opnieuw af op winsten op maandbasis, wat zou betekenen dat de drie belangrijkste benchmarkt voor het eerst ooit elke maand van het kalenderjaar hoger zijn gesloten. "Er gebeurde vandaag niet veel, maar de rustige handel vertelt een belangrijk verhaal: Dat de stieren de controle hebben, dat er weinig verkopers zijn en dat we in afwachting zijn van de volgende grote katalysator", aldus CEO Adam Sarhan van 50 Park Investments. "We zien dat de markt een zeer sterke 2017-rally verwerkt. Het is volkomen normaal en gezond dat de markt na een sterke rally een pas op de plaats maakt", voegde hij toe. Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten in december is gedaald. De index daalde van 128,6 in november naar 122,1 deze maand.  De aanstaande woningverkopen stegen in november met 0,2 procent. De verkoopindex kwam daarmee uit op 109,5.  De februari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,33 dollar, ofwel 0,6 procent, lager op 59,64 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1896. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1898 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1883 op de borden.  Donderdag staan in de Verenigde Staten een viertal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de groothandelsvoorraden in november, gevolgd door de Chicago inkoopmanagersindex van december en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Bedrijfsnieuws
Boeing won 0,1 procent, nadat de vliegtuigfabrikant meldde dat de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc voer Dreamliner-toestellen heeft besteld, voor iets meer dan 1 miljard dollar.  Apple stond opnieuw in de belangstelling op berichten dat het bedrijf mogelijk aangeklaagd wordt omdat het oudere iPhone-modellen langzamer heeft gemaakt zonder de klanten met deze smartphones te waarschuwen, om een probleem met zwakke batterijen te verhelpen. Het aandeel daalde 0,2 procent. Pareteum daalde 13,0 procent, na een stijging van 120 procent op dinsdag, toen de aanbieder van telecomsoftware en systemen meldde dat het "de ontwikkeling heeft voltooid waarmee het bedrijf de ondersteuning van Blockchain-technologie kan toevoegen aan zijn facturerings- en afhandelingsdiensten." Tesla-topman Elon Musk gaf op Twitter vage hints over zijn plannen om een open bestelwagen of pickup truck te gaan produceren die concurrent Ford zou raken in het meest winstgevende segment. Eerst moet de elektrische autofabrikant nog zijn SUV de straat op krijgen, wat mogelijk in 2019 zou kunnen gebeuren. Het aandeel Tesla daalde 1,9 procent.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Tien tips om Blue Monday door te komen
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Vier dingen die managers moeten kunnen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Minder kans op armoede met gewone baan
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Gerichte aanvallen op radar industriële organisaties
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
Euforie over economische groei in Nederland vlakt af
meer top 10
vacatures
meer vacatures