zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street richting hoger slot

12 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten dinsdagavond af op winst voor de brede S&P-index en de  Dow Jones-zwaargewichten, in afwachting van de uitkomst van de rentevergadering van de Federal Reserve op woensdag. Boeing stuwde de Dow Jones-index op nadat een zakenbank zijn koersdoel verhoogde. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.670,25 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 24.533,55 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 6.405 punten. Boeing won 3 procent nadat J.P. Morgan dinsdag het koersdoel voor de vliegtuigbouwer verhoogde van 300 dollar naar 325 dollar. Het aandeel steeg dit jaar al meer dan 80 procent.   De Federal Reserve zal de rente woensdag vermoedelijk verhogen met 25 basispunten. Daarmee zou de federal funds rate uitkomen in een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent, hetgeen ook is ingeprijsd door de markt. Het wordt de laatste toespraak van vertrekkend Fed-voorzitter Janet Yellen.  Belangrijk is vooral hoe de Fed naar de economie kijkt, zei econoom Kjersti Haugland van DNB. "Het risico is vooral dat de Fed gelijk heeft en dat looninflatie en consumenteninflatie hard gaan terugslaan. In dat geval zal de Fed aggressiever moeten zijn", aldus Haugland. Volgens analisten bij Bespoke Investment Group doen aandelen het doorgaans goed op dagen dat de Fed een rentebesluit neemt. De index stijgt dan gemiddeld met 0,31 procent, wat tien keer zo sterk zou zijn als de gemiddelde dagelijkse beweging. Olie noteerde in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 57,14 dollar, terwijl een februarifuture Brent 2,1 procent goedkoper werd op 63,51 dollar.  De euro/dollar noteerde op 1,1740. Bij het sluiten van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1733 en bij het starten van de Amerikaanse beurzen stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Bedrijfsnieuws 
Comcast won 2,8 procent, na nieuws maandagavond dat het conglomeraat niet meer probeert om entertainment-activiteiten over te nemen van 21st Century Fox. Disney zou dan de enige overgebleven gegadigde zijn. Vermoedelijk maakt Rupert Murdoch, grootaandeelhouder van 21st Century Fox, nog voor het jaareinde bekend wat de plannen zijn.  21st Century Fox won 1 procent, terwijl Disney 0,5 procent hoger stond. Mattel ging onderuit. De speelgoedfabrikant waarschuwde voor een moeilijk feestdagenseizoen, waardoor het bedrijf waarschijnlijk flinke kortingen moet geven op zijn uitpuilende voorraden.   Amerikaanse luchtvaartfondsen noteerden lager, nadat wereldluchtvaartorganisatie IATA dinsdag meldde dat in het derde kwartaal luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's behalve Noord-Amerika hun winsten zagen stijgen. American Airlines verloor 1,5 procent, United Continental zakte 1 procent en Delta Air Lines ook 1,5 procent lager noteerde. Argen-X wil 150 miljoen dollar ophalen met certificaten in de Verenigde Staten, maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf maandagavond bekend. Elke certificaat geeft recht op één gewoon aandeel Argen-X. De Amerikaanse notering van het aandeel Argen-X steeg dinsdag 17 procent, na een winst van 79 procent op maandag. 
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Pensioenfondsen staan er beter voor dan vorig jaar
Consument wil zelf bepalen wat bedrijven doen met data
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Vier dingen die managers moeten kunnen
meer top 10
vacatures
meer vacatures