zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street beweegt richting lagere opening

6 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood. Nadat de Amerikaanse Senaat afgelopen weekeinde het nieuwe belastingvoorstel aannam, staan technologieaandelen wereldwijd onder druk. Beleggers stappen uit techfondsen en in banken en retailfondsen, aangezien die sectoren meer zouden profiteren van de belastinghervormingen die president Donald Trump in de pen heeft. Marktvolgers verwachten dat de techsector ook woensdag onder druk zal staan. "De S&P 500 is de afgelopen drie handelsdagen lager gesloten. Dat is significant, aangezien het sentiment sinds 10 augustus niet meer op drie opeenvolgende dagen zo 'bearish' is geweest", zei John Kicklighter, valutastrateeg bij DailyFX. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal banen in de Verenigde Staten in de private sector harder is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg in november met 190.000 stuks, terwijl gerekend werd op een groei van 175.000. In oktober nam het aantal banen toe met 235.000, een cijfer dat niet werd aangepast. Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen met 4,7 procent. De marktindex steeg van 390,0 vorige week naar 408,3 deze week. De arbeidskosten in Amerika zijn in het derde kwartaal van 2017 op kwartaalbasis gedaald met 0,2 procent, terwijl de productiviteit juist met 3,0 procent steeg. Het Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden. Olie noteerde woensdagmiddag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 56,86 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 62,22 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1822. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1814 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Alphabet noteerde voorbeurs 0,3 procent lager. De moedermaatschappij van Google meldde dinsdag YouTube te verwijderen van alle streaming-apparaten van Amazon.com. Amazon noteerde voorbeurs 0,3 procent lager. Home Depot wil de komende drie jaar versneld investeren in zijn winkels, aanvoerketen en bezorgcapaciteiten, om de klantervaring te verbeteren, maar blijft intussen ook kapitaal teruggeven aan zijn aandeelhouders. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,5 procent lager. DaVita steeg 9,7 procent. De onderneming die actief is op het gebied van nierdialyse, verkoopt een onderdeel van het bedrijf voor 4,9 miljard dollar aan UnitedHealth. UnitedHealth noteerde voorbeurs vlak. Apple noteerde voorbeurs 0,8 procent lager. CEO Tim Cook zei tijdens het Fortune Global Forum in Guangzhou zeer blij te zijn met de verkoopaantallen van de iPhone 10 in China. UPS verloor 0,8 procent, nadat het concern waarschuwde voor vertragingen van leveringen tijdens de feestmaand, vanwege het steeds grotere aantal online bestellingen.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent lager op 2.629,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 24.180,64 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.762,21 punten.  
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.2  5.9 %
Groothandels 50.9  5.8 %
Advanced met 39.73  4.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.12  -8 %
Beter bed 12.86  -3 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures