zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Gemengde slotkoersen in Europa

6 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent lager op 386,36 punten, de Duitse DAX zakte 0,4 procent tot 12.998,85 punten en de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.374,35 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.348,03 punten. Marktanalist David Madden zei dat de Britse beurs het beter deed dan overige aandelenmarkten in Europa vanwege het zwakke pond, waardoor de Britse aandelen aantrekkelijker zijn geworden voor internationale beleggers.  Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend bekend dat de Duitse fabrieksorders in oktober op maandbasis zijn gestegen met 0,5 procent. Er was juist een daling voorzien. Over de Amerikaanse economie werd bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 190.000 stuks is toegenomen in november. Er was gerekend op een stijging met 175.000 banen.  Madden vond het banencijfer positief en zei dat dit veelbelovend was voor het 'grotere' arbeidsrapport dat komende vrijdag verschijnt.   Tevens werd woensdagmiddag bekend dat de arbeidskosten in het derde kwartaal in Amerika iets zijn gedaald, terwijl de productiviteit juist toenam.  Olie noteerde woensdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 2,4  procent tot 56,23 dollar, terwijl een Brent-future Brent 2,1 procent lager bewoog op 61,53 dollar.  De euro/dollar noteerde op 1,1787. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1828 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.  "De greenback wint terrein omdat beleggers hoopvol zijn over goedkeuring van de belastingplannen door de Amerikaanse overheid", zei Madden. "Volgende week zal de Federal Reserve bij elkaar komen en er wordt algemeen verwacht dat de rentetarieven worden verhoogd, en handelaren willen dan niet short in de dollar zitten". 

Bedrijfsnieuws
Moody's verlaagde de outlook voor Altice Luxembourg van stabiel naar negatief, maar handhaafde wel de kredietwaardigheid op B1. Het besluit om de outlook te verlagen naar negatief is het gevolg van de zwakke omzetontwikkeling in Frankrijk en Portugal in het afgelopen derde kwartaal, aldus de kredietbeoordelaar. Het aandeel Altice steeg 0,2 procent in Amsterdam.  Delivery Hero is van plan 10,5 miljoen nieuwe aandelen uit te geven tegen 34,50 euro per aandeel. Met de uitgifte haalt de bezorgdienst in totaal 362,5 miljoen euro op. UBS verhoogde het koersdoel van 34,50 naar 39,00, met een ongewijzigd Neutraal advies. Voor de Nederlandse concurrent Takeaway.com verhoogde UBS het koersdoel met 3 euro naar 50,00 euro. Voor Takeaway heeft UBS een koopaanbeveling. Delivery Hero daalde 4,5 procent en Takeaway.com won 1,2 procent.  Volgens mediaberichten zou de investeerder Platinum Equity een bod voorbereiden op onderdelen van de margarine- en spreadactiviteiten van Unilever. Het levensmiddelenconcern heeft volgende week een deadline gesteld voor biedingen op de onderdelen die in de etalage staan. In Amsterdam steeg het aandeel Unilever 0,5 procent.  EasyJet steeg 0,9 procent, nadat JP Morgan Cazenove het advies op de luchtvaarder verhoogde van Onderwogen naar Overwogen. De in Brussel genoteerde brouwer AB InBev verloor 1,4 procent. JPMorgan besloot het advies voor de indexzwaargewicht te verlagen naar Onderwogen. Verder stonden de Nederlandse bouwers BAM Groep en VolkerWessels stevig onder druk, na het nemen van extra provisies op een groot project. BAM daalde 21,5 procent en VolkerWessels verloor 6,8 procent. BAM verlaagde ook de outlook voor 2017, terwijl VolkerWessels besloot deze te handhaven.  

Tussenstanden Wall StreetRond het slot van de Europese beurzen gingen de Amerikaanse aandelenbeurzen licht omhoog. 
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers (4) 
beurs
Stijgers Dalers
Gemalto 45.6  34.6 %
Altice 8.83  8.5 %
Postnl 4.1  4.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unibail-roda 215  -4.1 %
Galapagos 73.75  -3 %
Leden FNV ook akkoord met cao PostNL
Beursupdate: AEX op Wall Street
Update: Atos doet bod op Gemalto
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Cupido Festival 2017: klantenliefde? Start met bevlogen medewerkers
Strijd om tech-talent losgebroken
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures