zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street beweegt richting hogere opening

5 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen. De Dow Jones Industrial Average sloot maandag op een recordniveau, nadat de Amerikaanse Senaat gedurende het weekeinde akkoord ging met het belastingplan van president Donald Trump, terwijl de S&P 500 intradag nieuwe records boekte, maar tegen het einde van de handelsdag de winst zag vervliegen. De Nasdaq stond daarentegen onder druk, waarbij de techsector de index omlaag trok. "Vandaag zal de nadruk liggen op de publicatie van de ISM-inkoopmanagersindex van de dienstensector. Hoewel dit cijfer als belangrijke data wort beschouwd, verwachten we dat het cijfer weinig effect zal sorteren op de dollar", zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. "De discussie over een renteverhoging in december is over en beleggers maken zich meer zorgen over de koers van de centrale bank in het nieuwe jaar. Gezien de timing is er momenteel weinig animo voor speculatie voor de lange termijn", voegde hij toe. De Amerikaanse belastinghervormingen houden de gemoederen nog steeds bezig. "Twijfels beginnen op te duiken in hoeverre de belastingverlagingen daadwerkelijk een toch al sterke Amerikaanse economie kunnen stimuleren", zei marktanalist Fiona Cincotta van City Index. "Kunnen de voordelen net iets minder zijn dan waar investeerders van droomden?", vroeg zij zich hardop af. "Voorlopig zijn de aandelenmarkten bereid om de belastinghervormingen het voordeel van de twijfel te gunnen", voegde zij toe. Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans met 3,8 miljard dollar is gestegen van 44,9 miljard dollar in september naar 48,7 miljard dollar in oktober. De export daalde in oktober met 0,1 miljard dollar op maandbasis naar 195,9 miljard dollar, terwijl de import met 3,8 miljard dollar steeg naar 244,6 miljard dollar. Later op de dag verschijnen de twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector voor november, berekend door respectievelijk Markit Economics en ISM. De euro/dollar noteerde op 1,1842. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1861 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1866 op de borden. Olie noteerde dinsdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 57,25 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 62,38 dollar. 

Bedrijfsnieuws
Toll Brothers kan dinsdag waarschijnlijk rekenen op aandacht van beleggers. De Amerikaanse bouwer van luxe villa's heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winstgevendheid opnieuw zien stijgen. Voor het lopende kwartaal rekent het bedrijf op de oplevering van 1.300 tot 1.500 villa's tegen een gemiddelde prijs van 820.000 tot 840.000 dollar. Het aandeel verloor in de elektronische handel voorbeurs echter 6,8 procent. McDonalds steeg 1,5 procent. Jefferies verhoogde het advies voor de hamburgerketen van Houden naar Kopen en verhoogde tevens het koersdoel van 150 dollar naar 200 dollar. AutoZone steeg voorbeurs 5,7 procent. De leverancier van auto-onderdelen rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 281 miljoen dollar, ofwel 10,00 dollar per aandeel, op een omzet van 2,59 miljard dollar. Cineworld heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van de Amerikaanse bioscoopketen Regal Entertainment Group voor een bedrag van 3,6 miljard dollar. Regal Entertainment noteerde voorbeurs 8,9 procent hoger. Amazon.com noteerde 0,1 procent lager. De internetgigant biedt vanaf vandaag zijn volledige retailaanbod tevens aan in Australië. De stap wordt door de markt gezien als een belangrijke mijlpaal in de weg naar een wereldwijd retailkanaal. Mastercard won 0,9 procent. De creditcardmaatschappij kondigde een inkoopprogramma van eigen aandelen aan ter waarde van 4 miljard dollar en verhoogde zijn kwartaaldividend van 0,22 dollar per aandeel naar 0,25 dollar per aandeel. Ford Motor Company wil groeien in China en zal in de komende jaren ruim 50 nieuwe modellen introduceren die voor omzetgroei moeten zorgen in de grootste automarkt ter wereld. De omzet van de autofabrikant in het Aziatische land moet volgens de plannen tegen 2025 met 50 procent zijn gegroeid ten opzichte van 2017. Het aandeel lijkt 0,3 procent hoger te gaan openen.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.639,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 24.290,05 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,1 procent tot 6.775,37 punten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Toekomstige banen geen sciencefiction
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures