zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europese beurzen sluiten lager

5 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 386,74 punten en leverde daarmee een deel van stijging van 0,9 procent op maandag weer in. De Duitse DAX verloor 0,1 procent tot 13,048,54 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.375,53 punten. De Britse FTSE 100 eindide 0,2 procent lager op 7.327,50 punten.  De techsector stond opnieuw in de belangstelling na de klap die de sector maandag kreeg, nadat de Amerikaanse Senaat in het weekend het belastingplan van de Republikeinen had goedgekeurd. De verkoopgolf bij de technologieaandelen zette zich dinsdag voort in Azië en Europa. "Bij de rotatie van sectoren die werd ingegeven door de Amerikaanse belastingverlaging werden technologie-aandelen verder  gedumpt, ten gunste van namen die gevoeliger zijn voor groei en waarde waaronder banken, retail en grondstoffen", schreven analisten van Accendo Markets in een rapport. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat moeten het nu nog eens worden over één en dezelfde belastingwet, voordat die naar president Donald Trump kan worden gestuurd om in wetgeving te worden omgezet. Beleggers bleven ook letten op het Brexit-proces, met berichten dat de Britse premier Theresa May naar Brussel terugkeert voor verdere gesprekken met EU-functionarissen. Maandag kwamen May en de president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker niet tot een akkoord over een aantal Brexit-kwesties. Men zou dichtbij een akkoord zijn geweest dat een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland zou vermijden, maar de deal zou zijn afgeschoten door een Noord-Ierse partij, die eerder dit jaar een deal sloot over steun aan May in het Britse parlement. De Britten proberen om een aantal kwesties rond het vertrek uit de Europese Unie uit de weg te ruimen voor een top met EU-leiders op 14 en 15 december. Op economisch vlak bleken de activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in november in een hoger tempo toegenomen. De Duitse index liet onverwacht een minder sterke groei zien, terwijl de groei in Frankrijk en Italië verder aantrok. Ook in Spanje en het Verenigd Koninkrijk vlakte de groei af. De euro/dollar noteerde op 1,1807.  Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1861. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1854 op de borden. Olie noteerde dinsdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 57,80 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 63,05 dollar. 

Bedrijfsnieuws
In de technologiesector verloor softwarefabrikant Temenos 1,5 procent, nadat 's middags nog een verlies van 5 procent werd genoteerd. Chipmaker AMS zag het verlies teruglopen van meer dan 3 procent tot 0,4 procent, en Logitech wist 0,3 procent hoger te eindigen, nadat er eerder op de dag nog een verlies van ruim 2 procent op de borden stond. Provident Financial struikelde over een onderzoek dat de Britse Financial Conduct Authority is gestart naar zijn onderdeel Moneybarn, dat autoleningen financiert. Het aandeel verloor 10 procent in waarde. "Moneybarn is pas sinds juni goedgekeurd en is geenszins een groot onderdeel van Provident", zei analist Neil Wilson van ETX Capital. "Maar het komt bovenop de problemen die de bank al heeft en een nieuw hoofdpijndossier op het slechtst mogelijke moment." Tesco eindigde 3,6 procent hoger, nadat Goldman Sachs het advies verhoogde van Verkopen naar Kopen. Sectorgenoten volgden de Britse supermarktketen omhoog. J Sainsbury won 3 procent en WM Morrison klom 2,2 procent. Mijnbouwers stonden onder druk, ondanks positieve cijfers uit China. De dienstensector in China groeide sneller, nadat vorige week de index voor de industrie fractioneel daalde. Anglo American verloor 1,0 procent, Rio Tinto daalde 1,5 procent en Glencore eindigde 2,5 procent lager. Randgold Resources sloot 0,6 procent lager. Het Britse Cineworld heeft een overeenstemming bereikt over de acquisitie van de Amerikaanse bioscoopketen Regal Entertainment Group voor een bedrag van 3,6 miljard dollar. Cineworld sloot 1,5 procent lager.

Tussenstanden Wall Street
De toonaangevende S&P 500 index noteerde maandag 0,1 procent lager op 2.639,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 24.290,05 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,1 procent tot 6.775,37 punten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers (4) 
Mobile app op zijn retour (1) 
Veilig bestanden delen: zeven best practices (1) 
Mis niet de formule die jou ultiem geluk, focus en productiviteit geeft. . .  (1) 
Baan voldoet vaak niet aan verwachtingen (2) 
Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Altice 8.14  11.1 %
Yatra 4.75  5.6 %
Arcadis 18.77  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 13.3  -7.6 %
Groothandels 48.1  -5.7 %
Laatste drukke week voor de boeg
VEB stelt top Steinhoff aansprakelijk
Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers licht gedaald
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Mis niet de formule die jou ultiem geluk, focus en productiviteit geeft. . .
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Cupido Festival 2017: klantenliefde? Start met bevlogen medewerkers
Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie
Vijf cybersecuritytrends voor 2018
Strijd om tech-talent losgebroken
meer top 10
vacatures
meer vacatures