zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Damrak hoger na goedkeuring Amerikaans belastingplan

4 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is maandag hoger gesloten, nadat in het weekend het belastingplan van de Amerikaanse president Donald Trump door de Senaat werd goedgekeurd. De AEX sloot 1,1 procent hoger op 541,54 punten, terwijl de AMX 1,1 procent steeg en de AScX 0,9 procent.  Wereldwijd heerste maandag optimisme over de goedkeuring van de belastingplannen in Amerika. Als het plan definitief wordt, dan betekent dit goed nieuws voor bedrijven.  "We zijn een stap dichterbij een enorme belastingverlaging voor werkende families in heel Amerika", reageerde Trump op Twitter. "Ik kijk er naar uit om voor Kerstmis de definitieve wet te ondertekenen", voegde hij toe.  Een tweede aandachtspunt waren gesprekken over Brexit die vandaag werden gehouden tussen de Britse premier Theresa May en voorzitter van de Europese Unie Jean-Claude Juncker. Kort voor het sluiten van de markten meldde Juncker dat het vandaag niet meer zal lukken om tot een akkoord te komen, omdat over twee van de drie onderwerpen geen overeenstemming kon worden bereikt. “Zowel May als Juncker spraken net hun vertrouwen uit dat het gaat lukken voor de EU-top van medio december. Ze gaan dus in ieder geval naar de buitenwacht toe niet met bad blood uit elkaar. Dat is ’t goede nieuws van vandaag”, zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank tegen ABM Financial News in een eerste reactie. Maar ondanks het optimisme van Juncker en May, denkt de markt er duidelijk anders over volgens Koopman. “Voorlopig houdt de onzekerheid dus aan met een zwakker pond tot gevolg.”  Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders licht zijn gedaald in oktober. De inkoopmanagersindex die de huidige omstandigheden in New York weergeeft, is gestegen in november. Tijdens de ochtendhandel kwam naar voren dat de producentenprijzen in de eurozone in oktober met 2,5 procent toenamen. Dit was zowel minder dan de 2,6 procent die werd voorzien door economen dan de 2,8 procent in september.  Later in de week is er meer actie te beleven op macrogebied. "De meest interessante cijfers van de komende week zijn de werkgelegenheidscijfers uit de VS. De cijfers over de werkgelegenheidsontwikkeling van de grote salarisverwerker ADP op woensdag zijn de eerste, maar ook de minder interessante", blikte chief investment strategist George Raven van InsingerGilissen vooruit. "Twee dagen later komen de ‘non-farm payrolls’ over november, die meer aandacht zullen trekken. November is namelijk de eerste maand die niet wordt verstoord door de orkanen van september." De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar op 1,1865. Rond de opening van de markten in Europa stond de wisselkoers op 1,1860. De euro noteerde op 0,8802 tegenover het Britse pond. 

Stijgers en dalers
In de hoofdgraadmeter sloten slechts een paar fondsen lager, waarvan AkzoNobel en ASML het grootste verlies voor hun rekening namen. AkzoNobel verloor 4,1 procent. Het aandeel noteerde vandaag evenwel ex-dividend. ASML leverde 0,7 procent in.   De grootste stijger was Altice dat 4,6 procent won, nadat Morgan Stanley het koersdoel voor de Franse kabelaar verlaagde naar 10,00 euro, wat nog altijd zo'n 3 euro meer is dan de huidige koers. Vopak won 2,9 procent en ArceloMittal 2,7 procent.  DSM won 1,6 procent. Deutsche Bank zette een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 100 euro. DSM zal dan uiteindelijk door de markt worden gezien als een Nutrition-bedrijf, hetgeen nu niet in de waardering te zien is, aldus de analisten.   Analisten reageerden maandag goed op de beleggersdag van Aegon van afgelopen vrijdag. Analist Albert Ploegh van ING noemde het opvallend dat Aegon voor de komende jaren rekent op een groei van de onderliggende winst met 5 tot 10 procent. Het aandeel Aegon werd 2,4 procent duurder.  In de Midcap steeg IMCD 3,0 procent en was daarmee de sterkste stijger. Flow Traders ging 2,7 procent in het groen. ASMI verloor 0,9 procent, maar Philips Lighting eindigde onderaan met een verlies van 1,1 procent. Air France-KLM zakte 0,1 procent. FNV Luchtvaart roept het cabinepersoneel van KLM op om op 8 januari te gaan staken. Als gevolg van de staking zullen er op 8 januari minder of mogelijk zelfs geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, aldus de vakbond.  Onder de kleinere aandelen won AMG 3,2 procent en ging Stern 2,1 procent hoger. ForFarmers werd daarentegen 1,3 procent goedkoper.  Het lokaal genoteerde Phelix steeg 13,1 procent. Nieuwe regelgeving van beursbedrijf Euronext over het vullen van lege beurshulzen lijkt Phelix te ontlopen. "Als aandeelhouders alle agendapunten goedkeuren dan is alles voor 1 januari geregeld", aldus CEO Selwyn Duijvestijn maandag tegen ABM Financial News. Phelix is bezig om Alumexx naar de beurs te brengen.

Tussenstanden Wall Street
Tijdens het slot in Europa noteerde Wall Street gemengd. De S&P 500 won 0,5 procent, terwijl de Nasdaq 0,4 procent in het rood noteerde. De Dow Jones index won 0,9 procent.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.2  5.9 %
Groothandels 50.9  5.8 %
Advanced met 39.73  4.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.12  -8 %
Beter bed 12.86  -3 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures