zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street eindigt verdeeld

22 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag verdeeld gesloten, terwijl de dollar daalde nadat notulen van de Federal Reserve aangaven dat de rente mogelijk langzamer dan verwacht zal stijgen, vanwege de zwakke inflatie. De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2 procent lager op 23.540 punten, terwijl de brede S&P500-index 0,1 procent lager sloot en technologiebeurs Nasdaq 0,1 procent steeg. Technologiefondsen voerden de verliezen aan, maar energiebedrijven stegen, dankzij een hogere olieprijs.  De lauwe bewegingen op woensdag volgden op stevige winsten van dinsdag, toen alle drie aandelenindices nieuwe records vestigden.  Uit de Fed-notulen bleek woensdag dat veel Fed-bestuurders een renteverhoging op de korte termijn waarschijnlijk achten. Sommige beleidsmakers uitten toenemende zorgen over de aanhoudend lage inflatie, wat mogelijk betekent dat het tempo van renteverhogingen in 2018 kan worden teruggeschroefd. De monetaire kopstukken houden er rekening mee dat de lage inflatie niet tijdelijk is maar van blijvender aard. "De handelsvolumes waren erg dun vandaag, wat niet verrassend is omdat morgen een feestdag is", zei analist Kim Forrest van Koft Pitt Capital Group. Wall Street blijft donderdag dicht voor Thanksgiving Day. De euro sprong op na de Fed-notulen en noteerde rond het sluiten van Wall Street op 1,1821 dollar, tegen 1,1738 dinsdagavond in New York. Een januarifuture voor een vat ruwe olie steeg woensdag naar 58,02 dollar op de New York Mercantile Exchange, na de eerste daling van de Amerikaanse olievoorraden in drie weken.  Economische cijfers waren er woensdag over de vraag naar duurzame goederen, die in oktober met 1,2 procent daalde, waar gerekend werd op een stijging met 0,7 procent. Dit kwam vooral door tegenvallende vraag naar transportmiddelen. De wekelijkse steunaanvragen en een cijfer over het consumentenvertrouwen vielen niet ver van de verwachtingen uit.

Bedrijfsnieuws
Hewlett Packard Enterprise ging woensdag onderuit, nadat het technologiebedrijf dinsdag nabeurs met tegenvallende verwachtingen voor het eerste kwartaal kwam en het vertrek van CEO Meg Whitman aankondigde. Het aandeel verloor 7,2 procent.  Het afgesplitste zusterbedrijf HP Inc, dat printers en computers maakt, verloor 5,6 procent na zijn kwartaalrapport. Salesforce, dat software maakt voor kleine ondernemingen, verloor 1,8 procent na tegenvallende winstcijfers. Positiever ontvangen werden de kwartaalcijfers van Deere. De tractorfabrikant won 4,2 procent. Het aandeel Qualcomm won 2,2 procent na een bericht van Reuters dat Broadcom overweegt zijn overnamebod op de chipfabrikant te verhogen tot 80 dollar. Het aandeel Broadcom zakte 0,4 procent. Het Qualcomm-bestuur wees een bod van 70 dollar vorige week unaniem af.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen (1) 
Hoe jij je goede voornemens in 2018 praktisch eens wel behaald.  (1) 
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (3) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (3) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Galapagos 77.69  8.9 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 48.5  -4.7 %
Tomtom 8.4  -4.1 %
Oyster vergroot belang in Flow Traders flink
Goldman Sachs verkleint belang in Philips Lighting
AFM wijst beleggingsondernemingen op zorgplicht met Bitcoin
meer beurs
top10
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
Solliciteren via smartphone is de belangrijkste recruitmenttrend voor 2018
Security 2018: automatisering, de boardroom en GDPR
Zorgvacatures zorgwekkend slecht geschreven
Integriteit ondergeschoven kindje aan de bestuurstafel
Zeven beveiligingscriteria waar de connected en zelfrijdende auto aan moeten voldoen
IT-afdelingen vormen de grootste risicofactor voor bedrijven
meer top 10
vacatures
meer vacatures