zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street richting hoger slot

20 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag maandag op koers om de week in het groen te beginnen. Richting het slot in New York noteerden de S&P 500 index en Nasdaq 0,1 procent hoger. De Dow Jones index won 0,3 procent. De Amerikaanse beurzen schudden daarmee het lagere slot van vrijdag af. "Sterke bedrijfscijfers, en dan met name de omzetgroei, geeft Amerikaanse aandelen nog altijd steun", volgens vermogensbeheerder Diane Jaffee van TCW. Echt spannend lijkt het deze week niet te worden want donderdag vindt in New York geen handel plaats vanwege Thanksgiving en vrijdag staat een verkorte handelssessie gepland. Later in de week kunnen beleggers nog wel aan de slag met een aantal belangrijke macro-economische publicaties, met het zwaartepunt op woensdag, wanneer de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve worden vrijgegeven. "Beleggers hopen op meer inzicht over het aantal renteverhogingen volgend jaar", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Hoeveel dit er ook worden, de huidige voorzitter van de Fed Janet Yellen zal ze niet meer meemaken als bestuurslid van de Amerikaanse centrale bank. In februari loopt haar voorzitterschap af en maandag maakte Yellen bekend dat ze daarna ook niet aan zal blijven als gouverneur. Die termijn liep nog tot begin 2024.  Op macro-economisch vlak was het rustig. Uit de leidende economische indicatoren bleek in oktober een stijging van 1,2 procent, na een toename van slechts 0,1 procent in september. Olie werd goedkoper, met beleggers die voorzichtig bleven richting de OPEC vergadering volgende week. De euro noteerde richting het slot in New York op 1,1734, wat vrijwel gelijk was aan de koers maandagochtend. 

Bedrijfsnieuws
Wal-Mart daalde aanvankelijk ruim een procent vanwege een adviesverlaging bij Goldman Sachs. Richting het slot was het verlies evenwel ingelopen tot 0,1 procent. Vorige week steeg het aandeel van 's werelds grootste retailer nog tot een record dankzij sterke derde kwartaalcijfers. Retailer Abercrombie & Fitch steeg 3,7 procent na het bekendmaken van beter dan verwachte derde kwartaalcijfers. Met name de vergelijkbare winkelomzet viel op. Die steeg met 4 procent, waar geraadpleegde analisten rekenden op een toename van 0,4 procent. Cavium kon op aandacht rekenen nadat Marvell Technology bevestigde de chipproducent over te nemen voor circa 6 miljard dollar. Cavium noteerde ruim 10 procent hoger. Marvell Technology steeg meer dan 5 procent. Alibaba won bijna 2,0 procent nadat het e-commercebedrijf meldde een belang van 36 procent te nemen in groothandelaar Sun Art Retail voor 2,88 miljard dollar. Tesla, dat voor het weekend nog hoger eindigde na het lanceren van een ontwerp voor zijn eerste elektrische vrachtwagen, daalde maandag 2,0 procent.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Toekomstige banen geen sciencefiction
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt verder
Het Rijk wederom verkozen als meest favoriete werkgever
Vijf uitgangspunten voor onvergetelijke complimenten
Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt
Manager kan bijdragen aan gezondheid medewerkers
Bedrijven verwachten ingrijpende veranderingen om voorop te lopen in digitale economie
Aantal banen in de crypto-industrie verviervoudigd
meer top 10
vacatures
meer vacatures