zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street start rustige week in het groen

20 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is de nieuwe week in het groen gestart. De S&P 500 index steeg 0,1 procent op een slot van 2.582,14 punten. De Dow Jones index won 0,3 procent op 23.430,33 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent en sloot op 6.790,71 punten. De Amerikaanse beurzen schudden het lagere slot van vrijdag af. "Sterke bedrijfscijfers, en dan met name qua omzetgroei, geeft Amerikaanse aandelen nog altijd steun", volgens vermogensbeheerder Diane Jaffee van TCW. Op macro-economisch vlak was het rustig. Uit de leidende economische indicatoren bleek in oktober een stijging van 1,2 procent, na een toename van slechts 0,1 procent in september. Echt spannend lijkt het deze week niet te worden want donderdag vindt in New York geen handel plaats vanwege Thanksgiving en vrijdag staat een verkorte handelssessie gepland op Black Friday. Later in de week kunnen beleggers nog wel aan de slag met een aantal belangrijke macro-economische publicaties, met het zwaartepunt op woensdag, wanneer de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve worden vrijgegeven. "Beleggers hopen op meer inzicht over het aantal renteverhogingen volgend jaar", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Hoeveel dit er ook worden, de huidige voorzitter van de Fed Janet Yellen zal ze niet meer meemaken als bestuurslid van de Amerikaanse centrale bank. In februari loopt haar voorzitterschap af en maandag maakte Yellen bekend dat ze daarna ook niet aan zal blijven als gouverneur. Die termijn liep nog tot begin 2024. Olie werd goedkoper, met beleggers die voorzichtig bleven richting de OPEC vergadering volgende week. De euro noteerde rond het slot in New York op 1,1730, wat vrijwel gelijk was aan de koers maandagochtend. 

Bedrijfsnieuws
Wal-Mart daalde aanvankelijk ruim een procent vanwege een adviesverlaging bij Goldman Sachs. Richting het slot was het verlies evenwel ingelopen. Het aandeel sloot vlak. Vorige week steeg het aandeel van 's werelds grootste retailer nog tot een record dankzij sterke derde kwartaalcijfers. Time Warner verloor ruim een procent vanwege berichten dat de Amerikaanse overheid de voorgenomen overname door AT&T wil blokkeren door laatstgenoemde aan te klagen op antimededingingsgronden. AT&T steeg een half procent. Retailer Abercrombie & Fitch steeg 9,7 procent na het bekendmaken van beter dan verwachte derde kwartaalcijfers. Met name de vergelijkbare winkelomzet viel op. Die steeg met 4 procent, waar geraadpleegde analisten rekenden op een toename van 0,4 procent. Cavium kon op aandacht rekenen nadat Marvell Technology bevestigde de chipproducent over te nemen voor circa 6 miljard dollar. Cavium won 10,8 procent. Marvell Technology steeg 6,4 procent. Alibaba won bijna 1,6 procent nadat het e-commercebedrijf meldde een belang van 36 procent te nemen in groothandelaar Sun Art Retail voor 2,88 miljard dollar. Tesla, dat voor het weekend nog hoger eindigde na het lanceren van een ontwerp voor zijn eerste elektrische vrachtwagen, daalde maandag 2,0 procent.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.2  5.9 %
Groothandels 50.9  5.8 %
Advanced met 39.73  4.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.12  -8 %
Beter bed 12.86  -3 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures