zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street sluit lager

17 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street kon de winst van donderdag vandaag niet vasthouden en eindigde in navolging van de Europese beurzen weer in het rood. De S&P 500 sloot 0,3 procent lager op 2.578,84 punten, de Dow Jones index eindigde 0,4 procent lager en de Nasdaq daalde 0,2 procent. "De aandelen in de VS staan licht in het rood, omdat het koopmomentum van gisteren al weer is verdwenen", meldde marktanalist David Madden van CMC Markets vrijdag. "Handelaren keken naar goede mogelijkheden om hun positie voor het weekeinde af te bouwen, uit angst dat de volgende ronde van verkopen volgende week wel eens zou kunnen beginnen." Intussen zien marktvorsers dat de dollar terrein prijs geeft en wijten dat mede aan het getalm rond het belastingplan van de regering Trump, dat weliswaar donderdag is goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, maar zeker nog niet door de Senaat. Dat zeiden analisten van FxPro in een memo en de stelling dat het nog lang geen gelopen race is, werd ook onderschreven door chef investeringsstrateeg Jeff Saut van Raymond James. "De rentes op Amerikaanse obligaties zijn vrijdag in de Aziatische markten gedaald, wat bijdroeg aan de druk op de dollar", merkte chefstrateeg Marshall Gittler van FXPrimus in een notitie aan klanten op.  "In het grotere plaatje denk ik dat de euro en het pond winnen ten opzichte van de dollar in een omgeving waar de risicomarkten kwetsbaar zijn en de Amerikaanse regering een zachte dollar voorstaat", zei valutastrateeg Joel Kruger van LMAX Exchange. Op macro-economisch gebied werd vrijdag bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in oktober gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen nam vorige maand met 13,7 procent op maandbasis toe. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename van 4,4 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in oktober met 5,9 procent op maandbasis tot 1,297 miljoen stuks. Olie werd vrijdag iets duurder. De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,41 dollar ofwel 2,6 procent hoger op 56,55 dollar. Toch was er op weekbasis een daling van 0,3 procent. De euro noteerde richting het slot op Wall Street op 1,1801 dollar. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1807 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1770 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Applied Materials sloot vrijdag 2,3 procent lager. Het bedrijf maakte donderdag nabeurs bekend in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw recordresultaten te hebben behaald. De kwartaalomzet steeg op jaarbasis met liefst 20 procent naar circa 4 miljard dollar. Onder de streep resteerde in het vierde kwartaal een nettowinst van 982 miljoen dollar, tegen 610 miljoen dollar een jaar eerder. Op aangepast niveau steeg de winst van 0,66 tot 0,93 dollar per aandeel. Voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar voorziet Applied Materials een omzet in een bandbreedte van 4 miljard tot 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 0,94 en 1,02 dollar per aandeel.  Tesla eindigde 0,8 procent hoger, nadat de producent van elektrische auto's donderdag de eerste volledig elektrische vrachtwagen en verrassend genoeg ook een nieuwe Tesla Roadster presenteerde. Foot Locker sloot liefst 28,2 procent hoger, na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Overigens sprak de top van de Amerikaanse sportkleding- en schoenenketen over resultaten die in lijn met de verwachtingen lagen. 21st Century Fox steeg 2,9 procent, na berichten dat Comcast en Verizon Communications overwegen een bod te doen op een deel van het media imperium van Rupert Murdoch. Verizon noteerde 1,5 procent hoger en Comcast sloot 2,5 procent lager.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.2  5.9 %
Groothandels 50.9  5.8 %
Advanced met 39.73  4.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.12  -8 %
Beter bed 12.86  -3 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures