zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street sluit lager

17 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street kon de winst van donderdag vandaag niet vasthouden en eindigde in navolging van de Europese beurzen weer in het rood. De S&P 500 sloot 0,3 procent lager op 2.578,84 punten, de Dow Jones index eindigde 0,4 procent lager en de Nasdaq daalde 0,2 procent. "De aandelen in de VS staan licht in het rood, omdat het koopmomentum van gisteren al weer is verdwenen", meldde marktanalist David Madden van CMC Markets vrijdag. "Handelaren keken naar goede mogelijkheden om hun positie voor het weekeinde af te bouwen, uit angst dat de volgende ronde van verkopen volgende week wel eens zou kunnen beginnen." Intussen zien marktvorsers dat de dollar terrein prijs geeft en wijten dat mede aan het getalm rond het belastingplan van de regering Trump, dat weliswaar donderdag is goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, maar zeker nog niet door de Senaat. Dat zeiden analisten van FxPro in een memo en de stelling dat het nog lang geen gelopen race is, werd ook onderschreven door chef investeringsstrateeg Jeff Saut van Raymond James. "De rentes op Amerikaanse obligaties zijn vrijdag in de Aziatische markten gedaald, wat bijdroeg aan de druk op de dollar", merkte chefstrateeg Marshall Gittler van FXPrimus in een notitie aan klanten op.  "In het grotere plaatje denk ik dat de euro en het pond winnen ten opzichte van de dollar in een omgeving waar de risicomarkten kwetsbaar zijn en de Amerikaanse regering een zachte dollar voorstaat", zei valutastrateeg Joel Kruger van LMAX Exchange. Op macro-economisch gebied werd vrijdag bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in oktober gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen nam vorige maand met 13,7 procent op maandbasis toe. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename van 4,4 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in oktober met 5,9 procent op maandbasis tot 1,297 miljoen stuks. Olie werd vrijdag iets duurder. De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,41 dollar ofwel 2,6 procent hoger op 56,55 dollar. Toch was er op weekbasis een daling van 0,3 procent. De euro noteerde richting het slot op Wall Street op 1,1801 dollar. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1807 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1770 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Applied Materials sloot vrijdag 2,3 procent lager. Het bedrijf maakte donderdag nabeurs bekend in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw recordresultaten te hebben behaald. De kwartaalomzet steeg op jaarbasis met liefst 20 procent naar circa 4 miljard dollar. Onder de streep resteerde in het vierde kwartaal een nettowinst van 982 miljoen dollar, tegen 610 miljoen dollar een jaar eerder. Op aangepast niveau steeg de winst van 0,66 tot 0,93 dollar per aandeel. Voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar voorziet Applied Materials een omzet in een bandbreedte van 4 miljard tot 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 0,94 en 1,02 dollar per aandeel.  Tesla eindigde 0,8 procent hoger, nadat de producent van elektrische auto's donderdag de eerste volledig elektrische vrachtwagen en verrassend genoeg ook een nieuwe Tesla Roadster presenteerde. Foot Locker sloot liefst 28,2 procent hoger, na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Overigens sprak de top van de Amerikaanse sportkleding- en schoenenketen over resultaten die in lijn met de verwachtingen lagen. 21st Century Fox steeg 2,9 procent, na berichten dat Comcast en Verizon Communications overwegen een bod te doen op een deel van het media imperium van Rupert Murdoch. Verizon noteerde 1,5 procent hoger en Comcast sloot 2,5 procent lager.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Toekomstige banen geen sciencefiction
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures