zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street beweegt richting overwegend hoger slot

3 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag pakweg een half uur voor de slotbel overwegend hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.586,59 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 23.519,94 punten en de Nasdaq noteerde 0,7 procent hoger op 6.758,17 punten. De handelsdag stond volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de data van het Amerikaans ministerie van Arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in oktober flink is gestegen, maar minder dan verwacht. Er kwamen in oktober 261.000 banen bij, terwijl de markt rekende op 315.000. De werkloosheid daalde van 4,2 procent in september naar 4,1 procent in oktober. Het rapport suggereerde dat er nog steeds effecten zijn van de orkanen Harvey en Irma, waardoor de data van september een vertekend beeld schetsten. De gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt is één van de belangrijkste peilers voor de Fed bij het bepalen van de richting van de rentetarieven. De markt schat de kans op een renteverhoging in december in op meer dan 98 procent. "Het rapport werd duidelijk nog steeds vervormd door de orkanen, hoewel de stijging van het aantal banen behoorlijk solide was", zei analist Charles Lieberman van Advisors Capital Management. Lieberman sprak van een opvallende daling van het werkloosheidspercentage, "wat de duidelijke boodschap afgeeft van krapte", aldus de analist. Trump heeft donderdag zoals verwacht Jerome Powell voorgedragen als voorzitter van de Federal Reserve. "Jerome Powell is een sterke, toegewijde en getalenteerde bestuurder, die de Amerikaanse economie zal begeleiden bij de uitdagingen die het op zijn weg zal tegenkomen", zei Trump. De benoeming van Powell betekent volgens marktvolgers dat het beleid van Yellen voortgezet zal worden. Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het handelstekort van Amerika in september is gestegen van 42,8 miljard dollar in augustus naar 43,5 miljard dollar in september. De groei in activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten was volgens data van Markit Economics in oktober stabiel ten opzichte van een maand eerder. De index noteerde ongewijzigd op 55,3. Onderzoekinstituut ISM sprak echter van een aantrekkende groei. De index steeg van 59,8 in september naar 60,1 in oktober. Tot slot werd bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders in september zijn gestegen met 1,4 procent, terwijl de duurzame goederen met 2,0 procent toenamen, tegenover een eerdere raming van 2,2 procent. De decemberfuture voor een vat ruwe olie steeg vrijdag met 1,10 dollar, ofwel 2,0 procent, tot 55,64 dollar op de New York Mercantile Exchange. De euro/dollar noteerde op 1,1610. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1658 op de borden.  Maandag staan er in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Qua bedrijfscijfers is het tevens rustig.

Bedrijfsnieuws
Apple noteerde 2,8 procent hoger, nadat de techgigant donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal rapporteerde, vanwege de sterke vraag naar iPhones. Valeant Pharmaceuticals International  won 3,8 procent. De farmaceut meldde donderdag dat de Amerikaanse Food and Drug Administration het medicijn Vyzulta heeft goedgekeurd. Pandora Media daalde 25,6 procent. De muziekstreamingdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het derde kwartaal een hoger nettoverlies. Stabucks steeg 2,4 procent. Hoewel de koffieketen donderdag nabeurs tegenvallende resultaten publiceerde reageerde de markt positief op het nieuws dat het concern het theemerk Tazo aan Unilever verkoopt voor 384 miljoen dollar. Sotheby's verloor 3,6 procent, na tegenvallende resultaten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
Duitse occasions meest geliefd in Europa
meer top 10
vacatures
meer vacatures