zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street beweegt richting vlak slot

17 oktober 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg een half uur voor de slotbel vlak. De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 2.557,29 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 22.982,31 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 6.618,13 punten. De Dow passeerde dinsdag tussentijds voor het eerst het 23.000 punten niveau. Nadat de Amerikaanse aandelenmarkten maandag op recordniveau's sloten vraagt marktanalist Hussein Sayed van FXTM zich af hoeveel opwaarts potentieel er over is. "De huidige bullmarkt wordt naar mijn idee gedreven door hebzucht en speculatie, wat een indicatie kan zijn dat we in het laatste stadium zitten van deze opwaartse trend", zei hij. "Echter, het is in een opwaartse markt niet verstandig om te verkopen, aangezien speculatie de markt verder op zou kunnen stuwen, vooral als bedrijfsresultaten positief verrassen", voegde hij toe. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de prijzen voor geïmporteerde goederen in de Verenigde Staten in september op maandbasis met 0,7 procent zijn gestegen. Importprijzen stegen op maandbasis met 0,8 procent. Tevens werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers in oktober is gestegen. De NAHB-huizenindex steeg van 64 in september naar 68 deze maand. De productie in de Amerikaanse industrie is in september met 0,3 procent gestegen, De november-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,01 dollar hoger op 51,88 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1771. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1745 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1796 op de borden. Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de in september in de Verenigde Staten in aanbouw genomen woningen en het aantal afgegeven bouwvergunningen. Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration de wekelijkse olievoorraden. Tot slot publiceert de Federal Reserve zijn Beige Book.

BedrijfsnieuwsNetflix noteerde 1,4 procent lager, hoewel de online streamingdienst maandag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Ook het aantal nieuwe abonnee's overtrof de verwachtingen. UnitedHealth steeg 6,2 procent, nadat de Amerikaanse zorgverzekeraar een hogere omzet en winst rapporteerde en tevens opnieuw de outlook voor het hele boekjaar verhoogde. Goldman Sachs heeft in het derde kwartaal onverwacht meer winst geboekt, nadat de bank de fors lagere handelsinkomsten in het slappe marktklimaat wist op te vangen met stevige omzetgroei bij de advisering rond overnames. Het aandeel daalde 2,8 procent. Morgan Stanley heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet geboekt, vooral dankzij de private banking tak, terwijl de obligatiehandel minder winst genereerde door de lage marktvolatiliteit. Het aandeel won 0,3 procent. Johnson & Johnson heeft in het derde kwartaal van 2017 hogere resultaten geboekt en stelde de outlook voor het boekjaar opwaarts bij. De Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus won 3,6 procent. Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal minder motorfietsen verkocht. Het aandeel noteerde 1,6 procent hoger.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Toekomstige banen geen sciencefiction
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures