zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street flirt met records

11 oktober 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall  Street flirtte woensdag met nieuwe records nadat notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve wezen op voorzichtigheid bij de monetaire beleidsmakers over een volgende renteverhoging, die door de markt in december wordt verwacht. De Dow Jones Industrial Average noteerde woensdag een half uur voor het sluiten van de beurzen 0,1 procent hoger op 22.847 punten, gesteund door aandelen Johnson & Johnson, die 2 procent stegen, en McDonald's, dat 1,3 procent hoger noteerde.  De toonaangevende S&P500-index steeg 0,1 procent en de Nasdaq Composite won 0,2 procent.  "De markt blijft hoop houden op fiscale hervorming en opnieuw een goed cijferseizoen", zei analist Peter Cardillo van First Standard Financial.  Uit de gepubliceerde notulen bleek dat diverse Fed-bestuurders tijdens de vergadering in september zeiden dat ze dachten dat het langer zou duren dan eerder gedacht voordat de inflatie zal terugkeren naar de 2 procent die de Fed nastreeft. Velen merkten daarbij op dat "enig geduld" op zijn plaats is bij het verhogen van de rente, om de inflatietrend goed te kunnen beoordelen.  De notulen versterken de slagen om de arm die Fed-sprekers de afgelopen dagen leken in te bouwen rond de verwachte volgende renteverhoging voor het einde van het jaar.  "Veelzeggend aan deze notulen is de groeiende kloof tussen Fed-beleidsmakers en het idee dat een renteverhoging in december geenszins gegarandeerd is", zei analist Mike Loewengart van E-Trade. We weten dat de Fed mikt op drie renteverhogingen dit jaar, maar het is nog te vroeg om te zeggen of de volgende renteverhoging dit jaar of volgend jaar zal zijn." Dinsdag sloot de Dow Jones-index 0,3 procent hoger op een absoluut record van 22.830,68 punten, waarmee de index op een winst van 16 procent dit jaar staat. De S&P500 steeg dit jaar al 14 procent en de Nasdaq 22 procent. 

Bedrijfsnieuws
BlackRock won 1,8 procent. De vermogensbeheerder boekte meevallende kwartaalcijfers en heeft inmiddels het duizelingwekkende bedrag van 6 biljoen dollar onder beheer. Delta AirLines steeg 0,7 procent na beter dan verwachte resultaten.  Micron Technologies daalde 0,4 procent. De maker van geheugenchips geeft voor 1 miljard dollar nieuwe aandelen uit.  Barracuda Networks verloor 12 procent. Het cloud-bedrijf boekte winstcijfers die conform de analistenverwachtingen waren.  Alibaba won 0,8 procent. De Chinese internethandelaar gaat zijn uitgaven aan onderzoek verdrievoudiging, om rivalen Amazon.com en Google te kunnen bijbenen. 
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen  (1) 
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Groothandels 50.9  5.8 %
Advanced met 39.81  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.31  -5.9 %
Beter bed 13.04  -1.7 %
Nieuwe records op Wall Street
Wall Street richting hoger slot
Olieprijs daalt
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
HR-manager kan burn-out helpen voorkomen
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost
meer top 10
vacatures
meer vacatures