zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street lager gesloten

23 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 2.444,04 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 21.812,09 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.278,41 punten. De markt had zijn vizier woensdag reeds gericht op het Jackson Hole symposium, dat donderdag van start gaat en tot en met zaterdag duurt. "De bijeenkomst komt op een kritisch moment voor centrale banken", zei marktanalist Neil Wilson van ETX Capital. Fed-voorzitter Janet Yellen en ECB-voorzitter Mario Draghi spreken vrijdag. Beleggers hopen meer inzicht te krijgen in de richting van het monetair beleid van de twee centrale banken. "Na jaren van versoepeling lijkt nu sprake van een koerswijziging", aldus Wilson. "We komen op onbekend terrein: het terugdraaien van QE, Quantative Easing, is niet eerder gedaan, maar het komt op een moment waarbij sprake lijkt van een zekere rust, wat zorgwekkend is als je beschouwd wat mogelijk is", voegde hij toe. Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,5 procent. De marktindex daalde van 419,1 vorige week naar 416,8. De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in augustus vertraagd. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 53,3 in juli naar 52,5 in augustus, het laagste niveau in twee maanden. De index voor de dienstensector steeg daarentegen van 54,7 in juli naar 56,9 in augustus, het hoogste niveau in 28 maanden. Hiermee kwam de samengestelde inkoopmanagersindex in augustus uit op 56,0, tegenover 54,6 in juli. De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in juli op maandbasis gedaald met 9,4 procent tot 571.000, versus 630.000 stuk een maand eerder. Op jaarbasis daalden de verkopen in juli met 8,9 procent. Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de week eindigend op 18 augustus zijn gedaald met 3,3 miljoen vaten tot 463,2, terwijl de benzinevoorraden daalden met 1,2 miljoen vaten en de distillatenvoorraden stegen met een kleine 30.000 vaten. De september-future voor een vat ruwe olie West Texas Intermediate sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,58 dollar hoger, ofwel 1,2 procent, op 48,41 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1820. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1789 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden. Op macro-economisch vlak staan donderdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de bestaande woningverkopen in juli.

Bedrijfsnieuws
Lowe's noteerde circa 3,6 procent lager, nadat de doe-het-zelf-keten voorbeurs teleurstellende kwartaalcijfers rapporteerde en het concern de outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bijstelde. WPP, dat tevens in de Verenigde Staten is genoteerd, verloor ruim 12,0 procent, nadat het advertentiebedrijf zijn groeiverwachting neerwaarts bijstelde en een lagere omzet rapporteerde. Salesforce.com steeg ongeveer 0,6 procent, nadat het cloudsoftware-bedrijf dinsdag laat een beter dan verwachte winst rapporteerde. Intuit verloor circa 1,8 procent, na het nieuws dat CFO R. Neil Williams in januari aftreedt. HP publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie circa 0,6 procent lager.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.45  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.48  -4.7 %
Value8 5.1  -2.9 %
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
Olieprijs in het groen
Unilever op zoek naar opvolger Polman - media
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
De zwarte kant van Black Friday
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures