zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

 

25 april 2018 - Na het enorme succes van de hybride-aangedreven V60 en XC90 kon je er vergif op innemen dat het daar niet bij zou blijven. Voilà , dit is de Volvo XC40 T5 Plug-In Hybrid.

De recent gelanceerde XC60 was er al als plug-in hybride en nu dus ook de XC40. Die krijgt echter niet de welbekende configuratie 'T8 Twin Engine' mee en daarmee diens beresterke motorvermogen, maar zal als T5 Twin Engine wordt gebracht. Wat de specificaties van deze hybride-aandrijflijn is, wil Volvo nog niet kwijt. Een stuk minder dan 400 pk in elk geval.



50 in 2025
Wanneer de XC40 T5 Plug-In Hybrid op de wereldmarkten verschijnt is ook nog niet bekend. Dat Volvo de stekker-uitvoering van de kersvers Auto van het Jaar toch nu al heeft voorgesteld, heeft vooral te maken met de aankondiging dat het Zweedse merk verwacht dat tegen het jaar 2025 minimaal de helft van haar auto's vol-elektrisch aangedreven de showroom verlaat. Vorig jaar liet Volvo al weten dat alle nieuwe modellen die vanaf 2019 op de markt komen leverbaar worden als hybride, plug-in hybride of als EV.

Duwtje vanuit China
Dat de XC40-met-stekker op Auto China z'n werelddebuut beleeft is tevens geen toeval. China speelt namelijk een belangrijke rol in de elektro-ambities van Volvo. Niet alleen is het gigantische land de grootste afzetmarkt voor autofabrikanten momenteel (en de SUV in het bijzonder), ook eist de lokale overheid dat vanaf 2025 minstens 20% van de verkochte auto's voorzien moet zijn van een 'groene' aandrijflijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10