zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

 

24 april 2018 - De Vision Maybach Ultimate Luxury is niet de enige nieuweling met een kontje die Mercedes-Benz vandaag officieel voorstelt. Ook kunnen we kennismaken met de A-klasse Sedan!

Om meteen onduidelijkheden of verwarring te voorkomen: de nieuwe A-klasse Sedan is niet de opvolger van de CLA. Een nieuwe generatie daarvan zit nog in het vat. Oftewel, binnen afzienbare tijd heeft Mercedes niet één, maar twee compacte sedans in de aanbieding.



Langere wielbasis
De A-klasse Sedan heeft een lengte van 4,6 meter, is 1,80 meter breed en niet hoger dan 1,46 meter. Dat is een formaat die overeenkomt met de (huidige) CLA, waaruit op te maken dat de volgende generatie daarvan een groeispurt kan tegemoetzien. Anders zouden beide sedanmodellen met ster immers te veel in elkaar vaarwater terecht kunnen komen. Wie echter de A-klasse Sedan langer bestudeert valt waarschijnlijk nog iets opvallends op. Precies, de wielbasis. Die is een stuk langer dan bij de vijfdeurs A-klasse. Zes centimeter om precies te zijn, tot een lengte van 2,89 meter. Chinezen zij nu eenmaal dol op verlengde auto's. In het kofferruim past normaliter 420 liter, een plus van 50 liter ten opzichte van de hatchback-uitvoering.

Motoren
Motorisch gaat Mercedes de A-klasse L Sedan (zoals het model officieel in China zal worden gevoerd) leveren met twee 1.3 liter grote viercilinders en een tweeliter benzine, tevens een vierpitter. Vermogens variëren van 136 tot 190 pk. Schakelen kan via een handbak of de 7G DCT-automaat. Het topmodel heeft die laatste transmissie standaard.

Tweede helft 2018
Mercedes laat weten dat de productie in de tweede helft van het jaar wordt opgestart. In China en door Beijing Benz Automotive Co, een joint-venture die Mercedes-Benz in het gigantische land heeft met SAIC Motor. De Europese derivaat zal er vlak achteraankomen en die zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon worden gebouwd in Europa. In Hongarije, parallel aan de vijfdeurs A-Klasse. Beelden daarvan circuleerden immers al op het web. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10