zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

 

15 maart 2018 - Audi heeft op het moment van schrijven talloze medewerkers en journalisten bijeengeroepen in Ingolstadt om daar grotendeels haar toekomstplannen uit de doeken te doen. En daarbij is zoal deze e-tron GT op het presentatiescherm verschenen, een grote gelikte vierdeurs-coupé die vanaf 2020 tegengas komt geven aan de Tesla Model S.

Met de A3 e-tron en Q7 e-tron heeft Audi reeds een leuk beginnetje voor wat betreft een specifiek productgamma met louter geëlektrificeerde modellen, maar de grote slag moet nog gemaakt worden. Zo zullen spoedig de e-tron-versies van de nieuwe A7 Sportback en A8 volgen, en natuurlijk ook de elektrische SUV waaraan de laatste hand wordt gelegd. En zonet is een nieuwe geheel op zichzelf staande e-tron aangekondigd voor het jaar 2020: de Audi e-tron GT.



Mission E
Via een teaserafbeelding licht Audi alvast een tipje van de sluiter. Bij de e-tron GT zal het gaan om een grote grand turismo met vier portieren, een lange motorkap, maar een stompe achterzijde. Althans, dat willen de ruwe schetsen ons geloven. Wat hiervan overblijft bij het productiemodel is dikwijls afwachten.Volledig elektrisch aangedreven is de auto sowieso, maar over de exacte techniek wordt niet gerept. Het grote speculeren kan hiermee beginnen, al zullen sommige zaken gewoonweg voor de hand liggen. Zoals een platform dat (grotendeels) wordt gedeeld met de Mission E. Die eveneens aanstaande Porsche heeft immers een gelijke aard en Audi zou het huidige Audi niet zijn als die het wiel opnieuw zou moeten uitvinden.

Op naar de 20
De Audi e-tron GT zal gebouwd gaan worden in Neckarsulm, Duitsland. Echter niet daar waar reeds de A4 tot A8 van de band rollen. Een deurtje verder, namelijk bij Audi Sport, voorheen Quattro GmbH. Dat de performancedochter de e-tron GT onder de hoede krijgt moet de sportieve aspiraties van de elektrische vierdeurs-coupé onderstrepen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10